Vergelijking en voordelen van werken met de lemniscaat deel 2

Lemniscaat

Mijn toppers hebben nog twee lemniscaten mogen testen voor Toys for two hands / Toys42hands voor het trainen van de samenwerking van de beide hersenhelften.
Ook dit is weer super oefenmateriaal.

Lemniscaat vergelijking

Liggende acht

De blauwe versie vraagt minder concentratie en vaardigheid waardoor deze zeer geschikt is voor de jongere kinderen. Mijn kinderen vonden dit de makkelijkste van de 4 lemniscaten die ze hebben getest.

 

 

Eindeloze acht

De blauw/gele variant heeft juist veel concentratie, focus en vaardigheid nodig. Deze vinden mijn kids het lastigst maar daardoor ook een uitdaging.

 

 

 

 

 

Werken met de lemniscaat

Lemniscaat traint beide hersenhelften

Door regelmatig een lemniscaat (liggende 8) te oefenen gaan de beide hersenhelften beter samenwerken en gaat de ‘zwakkere’ hersenhelft meer meedoen.

Coordinatie van de ogen en kruisen visuele middelijn

Het zorgt ervoor dat de coördinatie van de ogen bij het ononderbroken kruisen van de visuele middellijn wordt gestimuleerd.
Terwijl de ogen de vloeiende beweging van de handen volgen, leren de beide hersenhelften goed met elkaar samenwerken. Goede coördinatie van de ogen, oren en handen zijn nodig bij het leren van vaardigheden als lezen en schrijven van letters en getallen.

Snellere informatieverwerking

Ik heb gelezen dat het corpus callosum (het ‘doorgeefluik’ tussen linker- en rechterhersenhelft) groter kan worden naarmate de linker- en rechterhersenhelft meer moeten samenwerken. Het effect hiervan is: snellere informatieverwerking in de hersenen.

Betere concentratie

Het zou kunnen helpen bij een betere concentratie, meer zelfvertrouwen, angstreductie, meer planning en overzicht, betere oog-handcoördinatie, betere fysieke balans, meer rust in het hoofd (voor personen met HSP en ASS), betere verbinding binnen-buitenwereld, sociaal-emotionele versterking.

Hoe teken je de lemniscaat (liggende 8):

Blijf de beweging met de ogen volgen en start in het midden:
naar boven, links, eroverheen, rond en terug naar het midden,
kruis het middelpunt,
naar rechts, eroverheen, naar beneden en terug naar het midden

extra oefentips:

• met je linkerhand, met je rechterhand, met twee handen te gelijk
• zeg de woorden en richtingen erbij
• in de lucht voor je ‘tekenen’ met je vinger

In deel 1 heb ik de motoriek acht bamboe met de eindeloze motoriektrainer vergeleken! Zeker de moeite waard om te lezen als je nog twijfelt voor welk lemniscaat je moet kiezen.

In de webshop zijn inmiddels nog meer verschillende lemniscaten te bestellen.

Iris Douven

About Iris Douven

Ik ben Iris Douven en moeder van 2 prachtige kinderen. Mijn dochter Dewi is 8 jaar en mijn zoon Jesse is 4 jaar. In de puzzeltocht voor mijn dochter kwam ik bij beelddenken uit. Alle puzzel stukjes vielen op zijn plek. Niet alleen voor haar maar ook voor mijzelf. Na mijn puzzeltocht durf ik wel te zeggen dat ik een opleiding van 4 jaar achter de rug heb, zoveel boeken en artikelen en filmpjes heb ik door gespit. Ik ben inmiddels gecertificeerd coach van de leermethode ‘Ik leer anders’ en van de ‘Leren Leren Methode’ en ben nog lang niet uitgeleerd. Alle kennis, methodes die voor de beelddenkende leerling kan werken wil ik leren om vervolgens deze kennis te delen. Zo ontstond mijn praktijk Beelddenkerslerenzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *