Spring naar inhoud

Over mij

Geschreven door: TanjaD
Datum: 24 januari 2015

Over mij
Ik hou van speelgoed. Van goed speelgoed krijg ik het warm. Ik zie mogelijkheden. Mogelijkheden tot ontwikkeling, om te leren, te ontdekken, te genieten. Te genieten van een kind dat trots is op zijn spel, op zijn vooruitgang, zijn ontdekking.

Moeder
In 2002 is onze eerste dochter geboren. Veel te vroeg en met een beperking (hemiparese). Als jonge ouders hadden wij veel vragen. Over het nu, over de toekomst. Ik was gefascineerd door de fysiotherapeute die iedere week bij ons kwam, door haar oplossingen voor speelgoed. Kleine dingen, zoals de juiste structuur en de maat van een bal, hielpen onze dochter om grote stappen in haar ontwikkeling te zetten, bijvoorbeeld een bal rollen, vangen, gooien.

Met de geboorte van onze drieling in 2007 verdubbelde ons gezin in één middag. De motorische ontwikkeling van de drieling verliep in grote lijnen volgens het boekje. Maar ik merkte ook bij deze drie schatjes dat goed, stimulerend speelgoed en een breed aanbod van bewegingsmogelijkheden  hun ontwikkeling goed deed.

 

Webshop
Maar wat is dan goed speelgoed? Goed speelgoed is speelgoed dat aansluit bij de interesse van een kind, bij zijn mogelijkheden en bij de volgende stap in zijn ontwikkeling. Ik ben gefascineerd door de natuurlijke ontwikkeling die een kind doorloopt: iedere beweging, iedere ervaring is nodig om de volgende stap goed te kunnen zetten. Mist er een stukje, dan is de volgende stap moeilijk of zelfs niet mogelijk.  En dit geldt niet alleen bij kinderen met een beperking: het aanbieden van juiste speelgoed kan bij alle kinderen een gat in de ontwikkeling opvullen of voorkomen. En dat is de reden dat ik 10 jaar geleden mijn webshop ben gestart.

Facebook
Een tijd terug heb ik me met Toys42hands actief op Facebook begeven. Terwijl ik eerst niet wist waar ik het over moest hebben, moet ik mij nu soms inhouden om niet te veel te posten. En hoewel ik soms niet genoeg ‘ruimte’ heb en een Facebook-post erg vluchtig is, geeft Facebook mij wel de interactie die ik hiervoor altijd miste.

Blog
Dit blog is een logisch vervolg en aanvulling op mijn Facebook-activiteiten en webshop: uitgebreider, minder vluchtig en speelser. Hier kan ik mijn expertise over het gericht stimuleren van kinderen doorgeven. Daarnaast heb in de loop der jaren met veel therapeuten en inspirerende ouders contact gekregen. Ook hun ervaring en energie – die in contacten en mails heen en weer vliegt – wil ik op dit blog bundelen en toegankelijk maken voor iedereen. De productomschrijvingen in de webshop blijven zakelijk, maar hier mag het allemaal wat speelser.