Spring naar inhoud

Vakantiepret: in eigen tuin met rivierstenen

Geschreven door: Petra Middag-Broks
Datum: 17 juli 2015

Een jaar geleden kocht sinterklaas voor onze dochters bij Toys42hands de “rivierstenen”. Een flinke uitgave, maar we zijn hem nog altijd dankbaar. Want wat hebben onze meiden en hun vriendjes/vriendinnetjes al een hoop plezier beleefd aan deze bijzondere “stenen”. Onze meiden waren altijd al in de weer met onze ikea opstapjes. Die werden gebruikt als krukje om even op te zitten met een flesje drinken of voor de tv. In een rijtje achter elkaar was het een spannend spel om van het ene krukje naar het andere te stappen en van de laatste te springen.

rivierstenen neerzetten Collage

Met de rivierstenen kwamen er nog eens diverse extra uitdagingen bij.
De bovenkanten lopen iets schuin af waardoor je goed je evenwicht moet bewaren en wat met opstapjes niet mag…. de rivierstenen zijn stapelbaar waardoor er leuke uitdagende hoogteverschillen ontstaan.

rivierstenen lopen Collage

Nu de meiden toe zijn aan echt fantasiespel worden de rivierstenen steeds weer op andere manieren betrokken in hun spel. Zowel binnen als buiten.
Dan weer is het een weg over een woeste rivier of rivier met krokodillen.

Toys42hands blog

Dan weer zijn het krukjes om op te zitten bij een zelfgemaakte tent of voor een picknick in de tuin. De meiden gebruiken de rivierstenen vaak in combinatie met onze ringen van het “Twister hinkelspel”.
Het reliëf wordt door de dames als zeer prettig ervaren, want meestal gaan direct de schoenen en sokken uit. De rivierstenen passen in elkaar waardoor er een klein pakketje overblijft als ze weer opgeruimd moeten worden.

Toys42hands blog

Omdat ze bij ons vaak gebruikt worden, staan of liggen de stenen bij ons meestal voor de grijp. Maar als we de ruimte nodig hebben bergen we de rivierstenen op in de degelijke meegeleverde draagtas.
De rivierstenen zijn ook zeer leuk te combineren met de nieuwe “Tunnelrups” van Toys42hands

weplay-rivierstenenRivierstenen in de webshop bestellen