Spring naar inhoud

Speelsuggesties met de opblaabare waternoodle

Geschreven door: Tanja Damhof-Wohlsperger
Datum: 12 juli 2019

Opblaasbare waternoodle, handig voor onderweg en thuis en op de praktijk

 

 

 

 

 

 

 

De waternoodles kennen we allemaal, super leuk, maar onhandig, groot en verschrikkelijk om op te ruimen of mee te nemen.
De oplossing is deze opblaasbare waternoodle.

Handig voor in de zwemtas

Wij hebben vier kinderen, als ik voor iedereen een opblaasdier ga inpakken heb ik al een tas vol. Deze opblaasbare waternoodle is de uitkomst! Zo klein en handig passen makkelijk vier nog in de zwem tas erbij. Iedereen blij!
Zelf vind ik het ook heerlijk om groot speelgoed aan te bieden. Daarbij moeten automatisch beide handen samen werken, heel anders als met klein speelgoed. Hij mag, wat mij betreft dus niet alleen in het water gebruikt worden. Natuurlijk is vrij spelen altijd uitnodigend en kinderen zijn zelf vaak creatiever dan wij. Maar een paar speelsuggesties zijn natuurlijk altijd welkom. Dus : OPROEP voor SPEELSUGGETIES!!!

Speelsuggesties

 1. Onze dochter zou daar wel raad mee weten. Lekker oefenen om te leren zwemmen. En nog wel leuker “zwaard” vechten met haar grote broer. Erg leuk en ook goede oefening om haar evenwicht te bewaren.
 2. Hier spelen ze graag tikkertje met de waternoodles, of we vangen elkaar. Of met een ballon tennissen.
 3. Gebruiken als sensorisch spelmateriaal. De waternoodle vullen met water en de kinderen laten voelen. De waternoodle heen en weer bewegen voor een klotsend geluid van het water.
 4. Voor een parcours in de tuin of speeltuin. Langs of overheen lopen, onderdoor kruipen, slalom!
 5. Ze lijken me ook handig om een plastic tasje met een flesje drinken aan beide kanten te hangen, zo blijft je drinken lekker koel in het water
 6. Een aantal waternoodles tussen het bed en matras gebogen klemmen en dan dekens erover. Dan heb je een mooie tent.
 7. Op vakantie aan 2 kanten onder je matrashoes, vallen de kleintjes niet uit bed.
 8. Samen met stenen ed kunnen de waternoodles helpen om een betere dam te kunnen bouwen in het riviertje bij de camping.
 9. Met zoveel spelers als je wil in een kring gaan staan (2 tot …. spelers). Ieder speler heeft een waternoodle rechtop voor zich en houdt deze vast. Nu probeer je allemaal een plek in de kring door te schuiven zonder dat de waternoodle om valt.
 10. Paardenrace
  In water dan wel gewoon zo buiten t water eropzitten alsof paard is en dan wie eerst aan overkant is (in het water moet je wel kunnen staan in het water dus niet te diep)
 11. Limbodansen in het water
 12. Evenwichtsspel; 2 mensen op een balk staan en dan proberen elkaar er af te meppen met zo’n ding .
 13. Niet te hard opblazen en het dan op blote voeten als evenwichtsbalk gebruiken en erover heen lopen. Goed voor evenwicht!

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanvullingen zijn altijd welkom 🙂 Veel plezier met dit kleine grote speelgoed.

Te bestellen in de webshop.