Spring naar inhoud

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje

Geschreven door: Jorieke Kroeze
Datum: 10 november 2022

Keuzestress schoenencadeau

Met het starten van het Sinterklaasjournaal is het startsignaal voor de Sinterklaasbeleving dan toch echt afgegeven. Bij ons thuis mogen ze 1 keer de schoen zetten, in de wetenschap dat ze ook op school of opvang de schoen nog zetten en opa en oma ook vaak nog een schoen zetten voor de kleinkinderen.
Toch vind ik het altijd weer een uitdaging om een schoencadeautje te vinden, want wat kies je en is dan ook nog leuk geprijsd. Spelen ze er dan ook echt mee en doet het iets voor hun ontwikkeling. Iets dat ik als coach en ambulant begeleider met veel ervaring op het sensorische vlak toch ook belangrijk vind.
Ik ben op zoek gegaan naar mijn top 5 schoencadeautjes, maar stuitte nog op een zesde item dat ik graag op de lijst zou zetten. Ik zet ze in willekeurige volgorde, omdat het haast onmogelijk is om dan ook nog onderscheid te maken tussen wat leuker is.

1. De rijgkerstboom €3,75

Goed voor de fijne motoriek, van mooi materiaal en een kerstboomspel dat ze hier thuis heel lang kunnen blijven herhalen. Heel leuk om steeds weer eigen creaties mee te maken.

2. Zintuigblokken €7,95

Wat prijs betreft een van de duurde van dit lijstje, maar zo oneindig veel mogelijkheden dat deze zintuigblokken wat mij betreft niet mag ontbreken. Van voel en hoor spelletjes tot uitbreiding van andere blokkensets. Een verrijking van de speelgoedkast.
Misschien ook een idee om ze niet allemaal tegelijkertijd te geven.

3. Waterbeads €3,50

100 gram lijkt heel weinig, maar met waterbeads staat het gelijk aan uren speelplezier. De verwondering wanneer de waterbeads al het water opzuigen en steeds groter worden. Er worden pannenkoeken van gemaakt, thee van geschonken of heerlijk mee gegrabbeld in de bak. Na het spelen spoelen we ze af zodat ze de volgende keer weer direct kunnen spelen. Wanneer ze toe zijn aan ander speelgoed laat ik de beads gewoon opdrogen en weer terug naar hun oorspronkelijke grootte slinken. Wanneer je er dan een tijdje later weer water bijvoegt heb je weer oneindig speelplezier in huis.

4. Lava Bellenblubber €3,95

Heerlijk speelgoed om even bij weg te dromen. Voor ons favoriet om te gebruiken tijdens wachtmomenten bij de dokter of autoritjes. Aan het einde van de dag wordt de Lava Bellenblubber ook heerlijk gebruikt om mee te ontprikkelen en bij te komen van school of opvang.

5. Pocket puzzle giraf €3,50

Doorgaans zetten volwassenen geen schoen, maar deze staat stiekem op mijn eigen lijstje aangezien ik nu de pocket puzzle van de kinderen heb ingepikt. Heerlijk pocketpuzzel friemelspeelgoed, kan tegen een stootje en maakt geen geluid waardoor het niet storend is voor de omgeving. Zelf gebruik ik het vaak tijdens mijn online sessies om zo ergens met mijn bewegende handen naar toe te kunnen.

6. Mad Mattr Quantum Pod €7,50

Dit is mijn ultieme favoriet allertijden. Ik ben gek op de structuur van Mad Mattr. Het droogt niet uit, ruikt nergens naar, is glutenvrij en makkelijk op te bergen. Het voelt heerlijk zacht in je handen zonder dat het aan je handen blijft kleven. Ideaal dus als je kindje niet van plakkerige klei houdt.

Producten in deze blog