Spring naar inhoud

Samenwerken met de team teken spin

Geschreven door: Karin Stolk-Tangenbergh
Datum: 4 oktober 2018

Samenwerken met team tekenen

Tekenen in een team? Ja, in een team! Je moet namelijk samenwerken om een tekening te kunnen maken.

 

Voor minimaal drie en maximaal zes mensen

Deze houten tekenspin heeft in het midden een gat waar je precies een potlood of stift door kan steken. De pootjes van de spin haak je eenvoudig aan het elastiek, dat rondom het midden gespannen is. Met deze pootjes is de tekenspin van alle kanten te sturen. Er zijn zes van deze pootjes, waardoor je met minimaal drie en maximaal zes mensen tegelijk kunt tekenen. Je maakt een plan, pakt allemaal een pootje vast en dan ga je beginnen. Let wel op, het is teamwork! Wanneer de een naar voren beweegt, beweegt de ander juist naar achteren.

Communiceren, luisteren, kijken en concentreren

Ik ben met een aantal vriendinnen op de grond gaan liggen, wat weer goed is voor je houding en een aantal reflexen. We hadden een groot vel papier in het midden liggen en ons plan was meteen duidelijk: we gaan een tekening maken. Al snel merkte een van de vriendinnen op dat op z’n kop tekenen best lastig was! Communiceren, luisteren, kijken naar de anderen en concentreren is daarom wel heel belangrijk. Wanneer de stokjes niet ‘strak’ gehouden worden gaat er makkelijk een los, die haak je er ook zo weer in.

Samenwerken is essentieel

Het samenwerken is essentieel, wanneer iemand niet meewerkt lukt de opdracht niet. Uiteraard heb je geduld nodig, met jezelf maar zeker ook met de anderen. Het weken met deze tekenspin bevordert de motoriek, de kleiner de opdracht hoe fijner de motoriek die geoefend wordt.

Toepassbaar

Je kunt natuurlijk ook iets schrijven, uitrekenen, een doolhof volgen of … je krijgt vanzelf een heleboel ideeën wanneer je deze ‘teamtekenen’ in je handen krijgt. Het is te gebruiken aan een tafel, zittend en staand, maar ook liggend op de grond. In een klas, praktijk, op school, bij een teamtraining, thuis, op een feestje, … Fijn om actief bezig te zijn met elkaar en het kan ook op je lachspieren werken 😉

Supergaaf product

Ben je klaar? Dan haak je de stokken weer van het elastiek af en kan het geheel in een mooie platte doos opgeruimd worden. Het materiaal is stevig en mooi afgewerkt, aan de uiteinden van de pootjes zit een rode knop die zorgt dat de stokken lekker in de hand liggen. Ik vind het weer een supergaaf product van ‘small foot’.

 Team tekenen is te bestellen in de webshop