Schattig nekkussen als verzwaringsmateriaal

Tanja van webshop Toys42hands vroeg me om dit nekkussen als verzwaringsmateriaal uit testen.

Verwarmingskussen

Het is bedoeld als een verwarmingskussen voor pijnlijke nekspieren. Het kan opgewarmd worden in de magnetron, een electrische oven of door het op de verwarming te leggen. Het kussen kan ook goed als verzwaring worden gebruikt. Door de zachte stof, ronde vorm en de vulling van tarwe, voegt het zich soepel om je nek. Het kussen blijft ook gemakkelijk liggen. Het glijdt niet snel weg. Het kussen weegt 600 gram. Voor nekverzwaring is dat zwaar genoeg. Daarnaast ziet het er zeker voor kinderen, aantrekkelijk uit.

Verzwarings- en drukkussen

Steviger staan – meer betrokenheid

Met het kussen om je nek,voel je duidelijk het gewicht van het kussen. Het duwt je naar beneden, naar de grond. Als reactie daarop ga je steviger zitten of staan. Het gevolg is dat je meer betrokken bent bij de dingen die je doet.

Minder afgeleid

Het kan helpen om minder afgeleid te zijn. Dit werkt alleen als je ook echt steviger gaat zitten of staan, als je inzakt dan is het kussen te zwaar of niet geschikt. Het voordeel van dit nekkussen is dat het niet al te zwaar is.

Suggesties om te gebruiken

1.Bij bepaalde zittende activiteiten kan het helpen om minder afgeleid te zijn. Zoals schrijven, lezen of eten.

2.Sommige kinderen lopen ook beter door als ze het nekkussen om hebben. Bijvoorbeeld bij het naar school lopen. In de winter kun je dan ook nog als extra attractie het nekkussen verwarmen.

3.Bij sport en andere bewegingsspelletjes kun je bepaalde opdrachten laten uitvoeren zowel met als zonder het nekkussen. De opdracht kan bijvoorbeeld zijn zo snel mogelijk naar de andere kant van het lokaal te rennen, hinkelen of wat dan ook, zonder het kussen te verliezen.

4.Het nekkussen kan ook als een wat zwaardere knuffel worden gebruikt. Kinderen kunnen het prettig vinden om de knuffel op hun schoot te leggen. Door de ronde vorm gaat dat gemakkelijk en valt hij er niet gauw af. Als verzwaring op schoot is hij vooral geschikt voor kinderen – voor ouderen en volwassenen, is hij mogelijk als verzwaring op schoot niet zwaar genoeg.

5.Ook in bed kunnen kinderen het prettig vinden om een zwaardere knuffel te hebben, ze hebben er dan wat meer steun aan. In bed kan hij zelfs ook nog als kruik worden gebruikt door hem eerst even op te warmen.

Het nekkussen kan in de webshop besteld worden

Els Rengenhart

About Els Rengenhart

Ik ben Els Rengenhart en heb als ergotherapeut ongeveer veertig jaar kinderen en volwassenen behandeld met problemen met prikkelverwerking (ook wel sensomotorische integratie, sensorische integratie of sensorische informatieverwerking genoemd). Die ervaring heb ik deels opgedaan in dienst van kinderrevalidatiecentra en deels als zelfstandig gevestigd ergotherapeut in mijn praktijk in Groningen. De behandelingen van de kinderen en soms ook van volwassenen bestonden voor een groot deel uit eenvoudige spelletjes of activiteiten. Deze spelletjes en activiteiten zijn samen met andere praktische informatie over prikkelverwerking beschreven op de website www.sensomotorische-integratie.nl Ik hoop daardoor een positieve bijdrage te leveren aan de dagelijkse gang van zaken van een kind met prikkelverwerking- of sensomotorische integratie problemen. Ik hoop dat de adviezen, activiteiten en spelletjes ertoe bijdragen dat u samen met uw kind meer plezier heeft en dat het leven er voor u en uw kind leuker op wordt. In 1972 heb ik een studiebeurs gewonnen van de Amerikaanse Vereniging voor Ergotherapie. Daardoor heb ik toen drie maanden in de Amerika rondgereisd en kennis gemaakt met A. Jean Ayres en haar behandelmethode - sensorische integratie. Vanaf 1975 tot 2012 heb ik verschillende cursussen sensomotorische integratie gegeven, met name voor paramedici. Als docent was ik lange tijd verbonden aan verschillende NDT (Bobath) cursussen. Momenteel ben ik nog beschikbaar voor video-analyse, training, supervisie en consulent op het gebied van sensomotorische integratie en ook als zodanig werkzaam voor het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise). Ik ben getrouwd met Bart de Vries. We hebben twee volwassenen zoons en twee kleinzoons. Els Rengenhart, ergotherapeut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *