Spring naar inhoud

I-trax: Zie ik het zo goed??

Geschreven door: Marian Bulk-de Ridder
Datum: 19 september 2021

Ogen trainen

In mijn praktijk zie ik vaak kinderen waar de oogsamenwerking niet ideaal werkt. Ik ga daarom vaker op zoek naar materialen en spellen waar de ogen ook getraind worden. Dit spel is daarvoor uitermate geschikt. Met je ogen bekijk je het voorbeeld en dat bouw je na. Het is een kwestie van goed kijken welke kleur, maar ook welke lengte. (en kun je die transfer maken naar je eigen bouwwerk)

Nabouwen

Met dit spel ga je patroontjes nabouwen. De patroontjes zijn opgebouwd uit blokjes en staafjes. Bij de staafjes zijn er 3 verschillende lengtes. Het is daarbij dus ook goed inschatten welke maat het precies is.

Inzetbaar

Bij het spel is bedacht om in tweetallen aan de slag te gaan, maar ook individueel is mogelijk. Omdat ik in mijn praktijk vaak met een leerling individueel werk vind ik het in eerste instantie niet fijn om tegen die leerling te spelen, dat geeft voor de leerling ook extra druk als de tijd belangrijk gemaakt wordt.

Vrolijke kleuren

Het ziet er erg aantrekkelijk en vrolijk uit.

Executieve functies

Meerdere executieve functies worden aangesproken.
Kritisch denken: het bevordert het kritisch denken, omdat je heel kritisch moet kijken welke lengte stokje het moet zijn
Probleemoplossend denken: je moet tot een plannetje komen om het bouwwerk goed na te bouwen, waar begin je, wat doe je daarna, welke kant werk je het best op.
Doorzettingsvermogen: Geef je snel op? Want het is lastiger dan het in eerste instantie lijkt
Strategisch spelen: Welke strategie pas je toe om je tegenstander te snel af te zijn

Producten in deze blog