Spring naar inhoud

Geo Board gebruik als schrijfvoorbereiding

Geschreven door: Majella
Datum: 30 oktober 2016

Het Geo Board is een solide, mooi vormgegeven en netjes afgelakt bord met 16 rode grove noppen. Deze noppen hebben de vorm van een paddenstoeltje en daarmee is het nauwelijks mogelijk dat de elastiekjes los schieten. De meegeleverde elastiekjes hebben vrolijke (neon)kleurtjes.

geoboard-collage

Het is de bedoeling dat de elastiekjes om de noppen heen worden gelegd. Je kunt er dan verschillende figuurtjes mee maken. De trekkracht van deze elastiekjes is niet onbeperkt. Wanneer je een rij van vier noppen wilt omtrekken is dat eigenlijk niet mogelijk. Maar dat hoeft zeker geen bezwaar te zijn.

geoboard-vormen-collage
Wanneer de kracht in de handen of vingers niet heel groot is, en je wilt dat trainen, dan kan ik me voorstellen dat je voor het gebruik ter aanvulling ook elastiekjes gebruikt die sterker en stugger zijn, of juist soepeler en gemakkelijker. Op die manier kun je niet alleen variëren, maar ook de trekkracht oefenen. Elastiekjes van verschillende lengtes zullen bovendien de fantasie tot het maken van veel verschillende figuren aanspreken.

geoboard-elastiekjes-collage

Door de vorm van de noppen is het maken van een ‘figurenmal’ niet heel voor de hand liggend. Maar uiteraard kun je wel voorbeeldfiguren tekenen om na te laten leggen op het Geo Board. Dit kunnen iets oudere kinderen wellicht ook voor de wat jongere doen.
geoboard-voorbeeld-collage

Het Geo Board is voornamelijk tweehandig inzetbaar, maar leent zich ook voor eenhandig werken. Je kunt moeilijkere opdrachten bedenken waarbij het kind een tweetal figuren met beide handen tegelijk maakt, maar dan in elkaars spiegelbeeld.

2016-10-20-15-52-01

 

houten-geobord-noppenbordGeoboard en extra elastiekjes zijn te bestellen in de webshop

 

 

 

Voorbeelden zijn ook op internet te vinden, deze in bij voorbeeld van een Pinterestbordfdb195b9a40d1b9785139c87454f7e70