Spring naar inhoud

Geltwister – raamstiften

Geschreven door: Esther
Datum: 22 april 2015

Mama, mag ik met de bijzondere stiften tekenen?

Onze eerste recensie voor toys42hands is een feit. We hebben ontzettend veel lol gehad met de Staedtler gelkrijt. Het plaatje op de doos liet zien dat je met deze gelkrijt op het raam kan tekenen. Nou dat hoefde ik geen twee keer te zeggen tegen mijn zoons Otis (3) en Kalle (6).

staedtler-geltwister verpakking

Nadat we het raam in de woonkamer mooi hadden “gelapt” konden de jongens aan de slag. Otis vond dat het er wat weinig “bijzondere” stiften waren dus pakte hij zijn doos met gewone stiften erbij. Ai…gelijk maar even uitgelegd dat er op het raam alleen getekend mag worden met deze “bijzondere” stiften en de gewone stiften alleen geschikt zijn voor het tekenen op papier.

geltwister1 Collage

Mijn beide zoons pakte het gelijk groots aan. Kalle ging voor een tipi met totempaal en Otis ging zijn eigen naam schrijven. Alle kleuren werden uitgeprobeerd en uitgewisseld.

Even dachten we dat de gelkrijt stiften op waren, de punten waren flink geslonken! Maar Kalle ontdekte al vrij snel dat hij de punt weer omhoog kreeg door aan de stift te draaien. Dit ging heel soepel. Otis kon het na een korte demonstratie ook zelf.

geltwister2 Collage

De gelkrijt stiften liggen makkelijk in de hand en de kleuren zijn lekker duidelijk. Het kost weinig moeite om ermee te tekenen en de dekking is heel goed.

Kalle schoot een paar keer uit met het inkleuren van de tipi. Dat was echter zo verholpen door te “gummen” met een doekje gedrenkt in warm water. Ook na een paar dagen zijn de kleuren van de gelkrijt stiften makkelijk van het raam te verwijderen.

raamtekening geltwisters

Op de doos staat dat de gekrijt stiften te gebruiken zijn op andere oppervlakken en donker papier. En ook dat klopt! Alleen is het niet geschikt voor het wat fijner werk omdat de punten vrij dik zijn.

geltwister op papier

Na 15 minuten vonden de heren het tijd om buiten te gaan spelen en werden de gelkrijt stiften netjes opgeborgen in de knutselkast.

De volgende dag kwam Otis naar mij toe:

Mam, mag ik met de “bijzondere” stiften tekenen?

staedtler-geltwister-metallicverschillende soorten geltwister direct in de webshop bekijken