Spring naar inhoud

Cadeautjes voor de feestdagen

Geschreven door: Jorieke Kroeze
Datum: 10 november 2022

Met de feestdagen in het vooruitzicht begint ook de zoektocht naar het vinden van leuke cadeautjes. Er is ontzettend veel te koop. Eén van mijn criteria is altijd dat het leuk moet blijven ook na een zoveelste keer spelen. In deze blog wil ik je inspireren met een lijstje cadeaus waarvan ze hier thuis (5,5 en 2,5 jaar) erg blij van zouden worden.

Appel Twist van smart game

Het spel Apple Twist is een leuk spel dat onze oudste al vrij goed zelfstandig kan spelen. Het spel lijkt een eenvoudige opdracht te hebben ‘leg de wormen op de goede plek’, maar is behoorlijk uitdagend. Er worden veel executieve functies aangesproken zoals ruimtelijk inzicht, planning en organisatie ; waar ga ik mee beginnen en doorzettingsvermogen. Doordat er een boekje bij zit met opdrachten die in moeilijkheid variëren blijft het spel leuk. Ook mijn man en ik pakken die spel er zelf regelmatig bij om onszelf uit te dagen.

Piratenvoelstuur

Het piraten voelstuur was meteen favoriet bij mijn jongste. Hij had al snel in de gaten dat je de gekleurde balletjes heen en weer kunt bewegen en ze op kleur kunt sorteren. Mijn oudste bedacht allerlei patronen met de gekleurde balletjes. Later werd het een stuur voor een boot en nog weer een tijdje later het rad om de kluis te openen. Erg fijn voor kleine peuterhandjes.

Hinkelspel ringen

Thuis wordt er regelmatig gevraagd of ik even een parcours wil uitzetten. Het liefst natuurlijk met materialen uit mijn praktijk. Het hinkelspel is een leuke toevoeging aan zo’n bewegingsparcours. Doordat je de ringen in allerlei vormen aan elkaar kunt koppelen kun je het zo makkelijk of moeilijk maken zoals je zelf wil. Ideaal om te oefenen met overleggen en samenwerken bij het opbouwen van het hinkelspel.

Make 'n' break

Onze oudste is gek op spelletjes. Hij heeft het concept van beurtwissel en spelen volgens de regels al goed in de gaten. Make ’n break is uitdagend en doet een beroep op je motorische snelheid en concentratievermogen. Wij spelen als ouders graag mee met dit leuke spel. Je wordt er wel super fanatiek van, dus je bent gewaarschud.

Kinetic sand

Tot slot mag de Kinetic Sand natuurlijk niet ontbreken op de cadeautjeslijst. Wanneer ik graag een beetje rust wil zet ik de jongens allebei aan een eigen bak met Kinetic Sand, voeg wat bakjes en lepeltjes of een leuke zandstempel toe en ik heb er geen kind aan. Je veegt het makkelijk bij elkaar, plakt niet aan de handen en heeft ook niet het nare, schurende effect tussen de vingers waar kinderen die wat gevoeliger zijn nog wel eens last van kunnen hebben.

Producten in deze blog