Spring naar inhoud

9 speelsuggesties voor de senso softbal

Geschreven door: Tanja Damhof-Wohlsperger
Datum: 11 november 2020

Ken je deze bal? Een echte alles kunner! De Senso-softbal is echt onze absoluut favoriete bal en ook altijd als cadeau een goed idee.
Maar wat maakt deze bal dan net anders dan al die anderen ballen?
En waarom is het een goed idee om juist deze bal nog aan te vullen aan een misschien al uitpuilende ballendoos?

1. Voor baby’s geschikt om de buikligging te stimuleren
Ondersteun je baby bij de romp en laat hem lekker met de buik op de bal liggen. Je kunt een beetje van voren naar achter rollen of een beetje wippen. Misschien doet je baby dat al uitzichtzelf en geniet hij van het uitzicht als je iets interessants voor de bal op de grond legt.

2. Voor peuters als eerst zit bal
Spelenderwijs ontdekken kan met deze bal prima. Ondersteun je kind bij het zitten op de bal, na mate hij meer rompbalans heeft kan hij ook los zitten. Ook het favoriete tv programma kan op de bal bekeken worden, in een actieve zithouding.

3. Pijnvrij vangen en makkelijk gooien
Deze bal is lekker zacht. Hij kan in het begin ook minder hard opgeblazen worden, waardoor hij nog zachter is. Fijn dat je dit zelf kunt variëren. Niets zo vervelend als een kind dat een bal in het gezicht krijgt en dan niet meer mee durft te doen. Met deze bal zijn eerste gooi en vangspellen angstvrij te oefenen.

4. Makkelijk meenemen
Deze bal kan telkens weer opgeblazen en leeg gelopen laten worden. Dat is, naast dat het een goede blaasoefening is, ook erg handig om de bal mee te nemen. Hij past in elke tas, kan zelfs voor een kleine wandeling meegenomen worden zonder dat iemand de hele tijd de bal moet sjouwen. Maar hij past ook in elke koffer en reistas of in het handschoenenkastje. Altijd een bal bij de hand!
Ook een leuke bal die gewoon bij oma en opa klaar ligt, zonder de hele tijd in de weg te liggen.

5. Boxbal
Naast het gewone ventiel om de bal dicht te maken zit er nog een tweede ventiel bij die een klein lusje heeft. Hiermee kan de bal met het elastiekje dat ook meegeleverd wordt als boksbal gebruikt worden. De bal wordt met de vuist weg gebokst en komt dankzij het elastiekje snel weer terug en moet dan weer weg gebokst worden. Een fijn actie- reactie spel dat ook voor grote kinderen en volwassene leuk is.

6. Balhoes in contrast kleuren
Een fantastische aanvulling! Mijn moeder heeft, in opdracht van mij, speciaal voor deze bal een bal hoes genaaid. De bal wordt hierdoor nog zachter, maar vooral zichtbaarder voor jonge en slechtziende kinderen. Ook aan deze hoes is een lus genaaid zo dat de bal opgehangen kan worden boven het kind.
Bestellen kan bij etsy

7. Kom terug bal
Aan de lus kan ook een langer touw vast gemaakt worden. Zo kunnen kinderen die niet zo mobiel zijn zelf hun bal kunnen terug trekken om hem dan vervolgens weer weg te gooien.

8. Cadeau
Deze bal is dus als kraamcadeau al geschikt. Maar juist ook voor een gezin met meerdere kinderen waar al veel speelgoed aanwezig is, is dit toch nog een leuk cadeau. De vele variaties, aansluiting bij verschillende leeftijden en natuurlijk samen spel mogelijkheden maken dit een tof cadeau. Als je dus niet meer weet wat je cadeau kunt geven, deze bal kan altijd!

9. Ballenbed
Meerdere van deze ballen in een hoeslaken geven een klimlandschap of ballen bed, afhankelijk van hoe veel ballen je er in stopt 😉 Dit is een suggestie van de leverancier, uitgeprobeerd hebben wij dit nog niet. Als je het wel gaat uitproberen hou ik mij aanbevolen voor jullie ervaring. Mail je mij dan even aub?