Spring naar inhoud

De Octino

Geschreven door: Karin de Boon
Datum: 4 februari 2016

Na 15 jaar werken en spelen met kinderen is de Octino mijn inziens een prachtig nieuw verfrissend, multi-inzetbaar en uiterst functioneel spelmiddel, waar tot nu toe alle kinderen enthousiast op reageren.octino1

 

De Octino is leuk voor diverse leeftijden en doelgroepen en traint meerdere vaardigheden. Voor de baby’s en dreumessen is de Octino een mooi klauter-, kruip-, rol en knuffelbeest. Ze leren ontdekken door de verschillende materialen te voelen, geluidjes te maken, handjes en voetjes in de gaten te stoppen en klepjes te openen en sluiten. Wat is er nou leuker dan heerlijk te rollen en spelen op de grond met zo’n grote knuffelvriend! Ook de kinderen met minder motorische mogelijkheden komen voldoende aan hun trekken. De poten van de Octino zijn een mooi heuveltje om overeen te kruipen en het grote hoofd is vervolgens fijn om tegenaan te rollen als het even niet lukt.

octionoCollage

 

Peuters en kleuters ontdekken naast alle tactiele en grofmotorische uitdagingen aan de Octino de ruimtelijke, communicatieve en fijnmotorische aspecten aan dit leuke beest: vormen herkennen, matchen en benoemen, open/dicht maken van sluitingen, benoemen en onthouden van dieren, tellen van de handjes en de poten en matchen van de handen met de afdrukken. Doordat iedere poot wat anders biedt, wat je aan de bovenkant niet meteen ziet, is het steeds weer een nieuwe verassing. Er valt veel te oefenen op fijnmotorisch vlak en ook de ooghandcoördinatie wordt getraind.

octino2 Collage

 

Naast de functionele aspecten van de Octino is het ook een leuke binnenkomer voor de kinderen in de praktijk, wanneer zij starten met therapie. Dit vriendelijke dier draagt bij aan een leuke sfeer tijdens therapie en blijft ook voor mij als therapeut langdurig interessant door de vele mogelijkheden. Wanneer ik de Octino meeneem op huisbezoek, zijn we zomaar 45 minuten verder en hebben we alle vaardigheden spelenderwijs getraind. Een aanrader voor kindertherapeuten!

Octino is te bestellen in de webshop
beleduc-octino-xxl-sluitingen-octopus