Spring naar inhoud

Knoopster voor armbandjes op de camping

Geschreven door: Petra Middag-Broks
Datum: 9 juli 2015

Een topper voor in de handbagage is de knoopster. Onze dochter is gek op armbandjes. Ze maakt ze het liefst zelf van loom elastiekjes, strijkkralen of ander knutselspul. Allemaal geen optie voor onderweg. De knoopster is dat zeker wel. Ik maak 6 draadjes dikke wol (of 12 dunne wol) voor haar aan elkaar vast en zet elk draadje vast in de spleetjes van de bloem.

knoopster1

Daarna kan zij verder, want moeilijk is het niet. Ze telt “een, twee, drie” pakt het derde touwtje, trekt het los en duwt het in het lege spleetje. Dan telt ze weer drie vooruit en doet dat touwtje in het nieuwe lege spleetje. Na drie á vier keer trekt ze even aan het knoopje aan de onderkant van de bloem om het armbandje strak te trekken. Na minder dan een half uur is ze klaar en kan ik een eindknoopje voor haar maken. De knoopster is klein genoeg voor in haar dagrugzakje. En wil ze een keer wat anders dan een armbandje, dan maakt ze een sleutelhanger of koord voor aan haar jas, tas of vest.

knoopster2

Neem zeker een paar extra setjes mee voor vriendinnen op de camping, want dit kon wel eens een nieuwe rage worden. En zeg nou zelf een paar kleine bolletjes wol kunnen er vast nog wel bij in de handbagage en het weegt bijna niets.

knoopster3

Ga je vliegen zorg dan wel voor voldoende reserve draadjes op lengte, want een schaar mee in het vliegtuig, dat wordt hem niet. Of neem een minischaartje mee uit bijvoorbeeld een naaisetje of een “easygrip zelfopenend schaartje” van Toys42hands. Dit zijn zeer prettige scharen met een kort scherp snijvlak. Voor in het vliegtuig moet het snijvlak in ieder geval kleiner zijn dan 6 cm.
Die reserve knoopsterren voor alle vriendinnen gaan gewoon in de koffer of je maakt op je bestemming een knoopster na door de vorm op dik karton of een bierviltje over te nemen en uit te knippen. Niet zo degelijk als deze houten knoopster van Goki en zeker niet zo mooi, maar je komt er ook een heel eind mee.

goki-knoopsterknoopster bestellen