Spring naar inhoud

Binnen-speel-zand test

Geschreven door: Berit van Osch
Datum: 21 januari 2015

Super Sand, Angel Sand & Toverzand

2014-11-03 14.33.01kopie

TOYS42HANDS heeft verschillende soorten binnen-speel-zand, het begon allemaal met Zaubersand/toverzand. Angel Sand en Super Sand lijken qua uiterlijk heel veel op Toverzand, maar waar zitten dan wel de verschillen in? Om antwoord te kunnen geven op deze vraag hebben we gebruikt gemaakt van een binnen-speel-zand test.

zandtesta

Een aantal mensen hebben van de drie soorten zand een kleine hoeveelheid ontvangen en het testen kan beginnen! Er wordt voornamelijk getest door kinderen, maar ook ouders en therapeuten hebben hun eerlijke mening met ons gedeeld.

zandtest1a

Waar iedereen het unaniem over eens is, is de zachtheid van de drie soorten zand:”lekker zacht, oh wat zacht, prettig zacht, voelt lekker”.

zandtest2a

Ook wordt al vrij snel duidelijk dat Super Sand een nummer één positie in neemt. De volgende redenen zien we in bijna alle reacties terug:

Nagenoeg geurloos

  • Minder korrelig
  • Beter mee kunnen bouwen ( het blijft beter plakken)
  • Zacht

Als nadeel van het Super Sand wordt aangegeven dat het vet of vochtig lijkt. Het zand geeft (zichtbaar) af op het papiertje waarin het verpakt zit. Zou het hierdoor juist sneller uitdrogen wordt hierdoor afgevraagd.

Blinde kinderen hebben ook mee gedaan aan deze test. Bij hun wordt juist Angel Sand als absolute winnaar genoemd. En dat wordt met name op de geur en zachtheid gebaseerd.

De Kinetic Sand fans onder ons zijn veel minder enthousiast over de drie verschillende soorten zand:

“Het is wit en ziet er niet uit als zand”
“Het lijkt meer op klei in plaats van zand”
“Het voelt heel onnatuurlijk”
“Heel plakkerig”

Kinetic Sand heeft veel meer van een zand structuur, plakt minder, en oogt meer als zand.

Door veel van de testers wordt aangegeven dat Zaubersand/Toverzand sterk ruikt en het meeste plakt. De structuur erg korrelig en het valt snel uit elkaar.

zandtest3a

Angel Sand wordt ook als plakkerig ervaren en zelfs door een aantal van de testers als vies!

zandtest4a

TOYS42HANDS wil iedereen bedanken voor het testen. Mooi om te lezen en  te zien op de foto’s dat jullie met veel plezier hebben gesnuffeld, gevoeld, gevormd, vergeleken en overlegd.

Volgende keer zullen we in deze blog in willen haken op “Jumbo pincet”

 

zaubersand-toverzand-1-6literbinnenspeelzand is te koop in de webshop