10 speelsuggesties: “Hoe de middellijn kruisen”

In mijn vorige blog heb ik het “waarom” van het kruisen van de middellijn belicht. Hier nu het “hoe” kan dit spelenderwijs elke dag geoefend worden. Tips en speelsuggesties zijn in een facebook oproep verzameld. Aanvullingen zijn altijd welkom om het spelenderwijs oefenen zo afwisselend en leuk mogelijk te maken

Tips om spelenerwijs de middellijn te kruisen:

  1. Oefentherapeut Marieke zag dit airhockey-spel in de winkel en kon het niet laten liggen. Superhandig om liggen op de buik te stimuleren, de oog-handcoordinatie te verbeteren en het kruisen van de middellijn te oefenen.
    2. Therapeut Miriam: Puzzelstukjes rond de plek waar de puzzel gemaakt wordt leggen ipv aan een kant.

3. Remidal teacher Damayanti: Ik oefen dit inderdaad meer door braingym oefeningen als rechterknie omhoog en met linkerhand aantikken en dan omgekeerd met rechterhand linkerknie aantikken etc. En natuurlijk door het op papier/inde lucht schrijven van de liggende acht. En met gekruist stappen over een lijn lopen en er bv. de tafels bij opzeggen.

middellijn kruisen met beweegspel top tot teen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Juf Katrijn: Centjes in een spaarpot steken. Twee kommetjes, rechts en links plaatsen. Centjes uit het rechtse kommetje gaan in de spaarpot aan de linkse kant en andersom.

5. Ine: Met jongleerdoekjes: opgooien en met gekruiste armen vangen bv…oneindig veel variaties op te bedenken

lichaams middellijn kruisen met gooidoekjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Pedagogische medewerkster Hanneke:  In een kring zitten en de bal doorgeven. Eerst rechtsom, dan linksom, boven je hoofd en achter je rug middellijn kruisen met grote ballen in kring

Middellijn kruisen met een bal in een kring situatie

7. Toys42hands speelgoed tip: magnetische knikkerbaan. De baan zo opbouwen dat er rechts en links startmogelijkheden voor de knikker zijn. Recht voor de knikkerbaan staan en met de linker hand de knikker rechts laten starten en met de rechter hand links de knikker laten starten.

Lichaamsmiddellijn kruisen door met de magnetische knikkerbaan te spelen

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Toys42hands speelgoed tip: Het grote speelboard tekenen met snoer. Recht voor de lichaam leggen en met de hand over het hele board kruisen om alle hoeken te bereiken

Kruisen van de lichaams middellijn spelenderwijs met het tekenen met snoer set

 

 

 

 

 

 

 

9. Pinterest bord: Kruisen middellijn / Crossing midline / Überkreuzen Mittellinie

 

 

 

 

 

 

10. Klappspelltjes van vroeger of moderne versies ervan. Op youtube vind je er best veel van. Hier een instapper:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLvFHFR5wnh5LvWmTSmpvQXXuxsieTVb7a

Tanja Damhof-Wohlsperger

About Tanja Damhof-Wohlsperger

Geboren 1975 in Zuid-Duitsland. Voor de liefde naar Nederland gekomen. Samen ouders van Jessica (2002), Tom (2007), Rick (2007) en Kimberly (2007). Tweetalig opvoeden. Webshop eigenaar (Toys42hands is mijn vijfde kindje). Houdt van zon, zomer en tuinieren (lekker zwarte aarde onder de vingernagels). Pdd-nos is kind aan huis. Knutselen in alle vormen en kleuren (geniet ervan hoe de kinderen het oppakken en hun eigen draai eraan geven). Theedrinker. Probeert weer te lezen (sinds de geboorte van de drieling niet meer aan toe gekomen) en duikt dan helemaal in de verhalen in (aanrader: Buntschatten und Fledermäuse von Axel Brauns). Dyslexie in de familie. Geniet van de wekelijkse bodybalans les bij Jeffrey. Staat graag in de keuken om te bakken en te koken en geniet er dan van om samen te eten. Vindt uit eten gaan heerlijk, gebeurt niet vaak genoeg. Doe maar normaal mentaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *