Zware waterbal helpt bij nadenken en luistern, Els Rengenhart legt uit

Reuze (stuiter-) waterbal

Van Tanja van webshop Toys42hands kreeg ik een Reuze Waterbal gevuld met gekleurde balletjes toegestuurd. Hoewel het woord ‘reuze’ misschien anders doet vermoeden heeft de bal een doorsnee van 10 cm.

 

Verplaatsen van druk over de handen helpt bij…

Daarmee is het een prettig formaat om van je ene hand in je andere hand te verplaatsen. Dat geeft een prettig gevoel doordat de bal in tegenstelling tot een met lucht gevulde bal extra zwaar is. De bal rolt en verplaatst zich door het gladde oppervlak gemakkelijk tussen en over je handen. Door het gewicht van de bal voel je dat de druk zich verplaatst over je handen. Dat kan helpen om niet afgeleid te zijn als je over iets na wilt denken of naar iets moet luisteren. Je grijpt dan als het ware weer naar die bal. Het lijkt vreemd maar bij nadenken, luisteren of een andere activiteit waarbij je niet je handen hoeft te gebruiken, helpt het verplaatsen van druk over je handen om je gedachten gericht te houden. Het lijkt een soort ‘dam’ om je gedachten te plaatsen om ze niet verder af te laten dwalen.

 

Kijkplezier

Daarnaast is de waterbal ook nog fascinerend om naar te kijken. Bij het bewegen van de bal worden de gekleurde balletjes in de bal ook beïnvloed door het water in de bal. Vooral bij het snel bewegen in je handen of het rollen over de grond, geeft dat grappige effecten. Ook lijken de balletjes tijdens het bewegen soms groter of kleiner te worden.

 

 

 

 

 

Waterballen zijn er in verschillende uitvoeringen in de webshop te bestellen. In de webshop zijn ook filmpjes van de waterbal te zien. Dat maakt het nog duidelijker.

 

Els Rengenhart

About Els Rengenhart

Ik ben Els Rengenhart en heb als ergotherapeut ongeveer veertig jaar kinderen en volwassenen behandeld met problemen met prikkelverwerking (ook wel sensomotorische integratie, sensorische integratie of sensorische informatieverwerking genoemd). Die ervaring heb ik deels opgedaan in dienst van kinderrevalidatiecentra en deels als zelfstandig gevestigd ergotherapeut in mijn praktijk in Groningen. De behandelingen van de kinderen en soms ook van volwassenen bestonden voor een groot deel uit eenvoudige spelletjes of activiteiten. Deze spelletjes en activiteiten zijn samen met andere praktische informatie over prikkelverwerking beschreven op de website www.sensomotorische-integratie.nl Ik hoop daardoor een positieve bijdrage te leveren aan de dagelijkse gang van zaken van een kind met prikkelverwerking- of sensomotorische integratie problemen. Ik hoop dat de adviezen, activiteiten en spelletjes ertoe bijdragen dat u samen met uw kind meer plezier heeft en dat het leven er voor u en uw kind leuker op wordt. In 1972 heb ik een studiebeurs gewonnen van de Amerikaanse Vereniging voor Ergotherapie. Daardoor heb ik toen drie maanden in de Amerika rondgereisd en kennis gemaakt met A. Jean Ayres en haar behandelmethode - sensorische integratie. Vanaf 1975 tot 2012 heb ik verschillende cursussen sensomotorische integratie gegeven, met name voor paramedici. Als docent was ik lange tijd verbonden aan verschillende NDT (Bobath) cursussen. Momenteel ben ik nog beschikbaar voor video-analyse, training, supervisie en consulent op het gebied van sensomotorische integratie en ook als zodanig werkzaam voor het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise). Ik ben getrouwd met Bart de Vries. We hebben twee volwassenen zoons en twee kleinzoons. Els Rengenhart, ergotherapeut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *