Spring naar inhoud

Zware waterbal helpt bij nadenken en luistern, Els Rengenhart legt uit

Geschreven door: Els Rengenhart
Datum: 6 mei 2019

Reuze (stuiter-) waterbal

Van Tanja van webshop Toys42hands kreeg ik een Reuze Waterbal gevuld met gekleurde balletjes toegestuurd. Hoewel het woord ‘reuze’ misschien anders doet vermoeden heeft de bal een doorsnee van 10 cm.

 

Verplaatsen van druk over de handen helpt bij…

Daarmee is het een prettig formaat om van je ene hand in je andere hand te verplaatsen. Dat geeft een prettig gevoel doordat de bal in tegenstelling tot een met lucht gevulde bal extra zwaar is. De bal rolt en verplaatst zich door het gladde oppervlak gemakkelijk tussen en over je handen. Door het gewicht van de bal voel je dat de druk zich verplaatst over je handen. Dat kan helpen om niet afgeleid te zijn als je over iets na wilt denken of naar iets moet luisteren. Je grijpt dan als het ware weer naar die bal. Het lijkt vreemd maar bij nadenken, luisteren of een andere activiteit waarbij je niet je handen hoeft te gebruiken, helpt het verplaatsen van druk over je handen om je gedachten gericht te houden. Het lijkt een soort ‘dam’ om je gedachten te plaatsen om ze niet verder af te laten dwalen.

 

Kijkplezier

Daarnaast is de waterbal ook nog fascinerend om naar te kijken. Bij het bewegen van de bal worden de gekleurde balletjes in de bal ook beïnvloed door het water in de bal. Vooral bij het snel bewegen in je handen of het rollen over de grond, geeft dat grappige effecten. Ook lijken de balletjes tijdens het bewegen soms groter of kleiner te worden.

 

 

 

 

 

 

Meer lezen?

Ook Sanne van breinprikkels heeft een blog over deze fijne bal geschreve:

Reuze waterbal kogeltjes

Producten in deze blog