Spring naar inhoud

Zandschildpad – Ik ben dol op diepe druk

Geschreven door: Jorieke Kroeze
Datum: 22 april 2021

Diepe druk zorgt ervoor dat je je lijf goed voelt

Handig wanneer je soms niet zo goed weet waar je ledematen zitten, omdat dit niet goed wordt doorgegeven aan de hersenen of omdat je zo overprikkeld bent dat je lijf het allemaal niet meer registreert.
De zandschildpad is lekker zwaar en compact. De middel maat past op je hand.
Wanneer je kind door het huis stuitert, overal tegenaan loopt of er niet helemaal bij is met zijn gedachten is het fijn om deze schildpad in te zetten.
Wanneer je je kind de ogen laat sluiten en de schildpad op een willekeurig lichaamsdeel zet, kun je je kind laten raden waar de schildpad is. Dit vraagt focus en met je hoofd vooral in het hier en nu zijn. Alleen maar bezig zijn met de plek waar de schildpad zich bevindt. Misschien kan je kind de schildpad er wel afwisselen met zijn lijf.

Heerlijk om even mee te ontspannen na een drukke dag

Het voordeel van deze maat vind ik dat het makkelijk in de tas past. Moet je met je kind naar de tandarts en toch even wachten in de wachtkamer, dan is dit ideaal om te gebruiken. Zo kan je kind zich op de schildpad focussen en wordt er niet te veel spanning opgebouwd door alle prikkels om je kind heen.
Je kunt ook inzetten bij het aan tafel blijven zitten. Wanneer je je lijf beter voelt, kun je je makkelijker focussen op de juf of het avond eten.
Erg veelzijdig in te zetten dus. Ik ben fan!