Weerstand van de x-stretch werkt activerend

Als tip voor een schoencadeautje de X-Stretch

Lokt uit om met beide handen uit te rekken

De x- stretch Glitter voelt prettig aan en lokt – als een soort elastiek – uit om tussen je handen uit te rekken.

Stimulerende weerstand

 

 

 

 

 

De weerstand die het uitrekken geeft, voelt prettig aan en stimuleert om er mee door te gaan.

Aktiveerd

 

 

 

 

 

Het werkt activerend en geeft meteen een gevoel van fitheid. Volgens de productbeschrijving kan de Stretch Glitter uitgetrokken worden tot een lengte van 3 meter. Ik kon dat niet uitproberen omdat mijn armen daarvoor niet lang genoeg zijn. De spanwijdte van mijn armen was ongeveer 1.40 meter. Bij het uitrekken geeft het laatste stukje steeds meer weerstand.

Voelt de spieren

Je voelt daarbij duidelijk de spieren van armen, schouders en bovenkant van je rug. Je krijgt dit effect alleen als je de Stretch Glitter tussen je eigen handen uitrekt, niet als je samen met iemand anders ieder aan een uiteinde trekt.

Suggestie: dubbel vouwen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik vond het ook prettig om de Stretch Glitter dubbel te vouwen en dan in de lengte richting uit te rekken voor meer weerstand.

Samenvattend

Het is heel geschikt voor zowel kinderen als volwassenen om de alertheid op peil te houden bij zittende activiteiten, bijvoorbeeld als je naar iets moet luisteren of over iets wilt nadenken.

in verschillende uitvoeringen te bestellen

Els Rengenhart

About Els Rengenhart

Ik ben Els Rengenhart en heb als ergotherapeut ongeveer veertig jaar kinderen en volwassenen behandeld met problemen met prikkelverwerking (ook wel sensomotorische integratie, sensorische integratie of sensorische informatieverwerking genoemd). Die ervaring heb ik deels opgedaan in dienst van kinderrevalidatiecentra en deels als zelfstandig gevestigd ergotherapeut in mijn praktijk in Groningen. De behandelingen van de kinderen en soms ook van volwassenen bestonden voor een groot deel uit eenvoudige spelletjes of activiteiten. Deze spelletjes en activiteiten zijn samen met andere praktische informatie over prikkelverwerking beschreven op de website www.sensomotorische-integratie.nl Ik hoop daardoor een positieve bijdrage te leveren aan de dagelijkse gang van zaken van een kind met prikkelverwerking- of sensomotorische integratie problemen. Ik hoop dat de adviezen, activiteiten en spelletjes ertoe bijdragen dat u samen met uw kind meer plezier heeft en dat het leven er voor u en uw kind leuker op wordt. In 1972 heb ik een studiebeurs gewonnen van de Amerikaanse Vereniging voor Ergotherapie. Daardoor heb ik toen drie maanden in de Amerika rondgereisd en kennis gemaakt met A. Jean Ayres en haar behandelmethode - sensorische integratie. Vanaf 1975 tot 2012 heb ik verschillende cursussen sensomotorische integratie gegeven, met name voor paramedici. Als docent was ik lange tijd verbonden aan verschillende NDT (Bobath) cursussen. Momenteel ben ik nog beschikbaar voor video-analyse, training, supervisie en consulent op het gebied van sensomotorische integratie en ook als zodanig werkzaam voor het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise). Ik ben getrouwd met Bart de Vries. We hebben twee volwassenen zoons en twee kleinzoons. Els Rengenhart, ergotherapeut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *