Spring naar inhoud

Verzwaarde kraag = prikkelbalans bevorderen

Geschreven door: An Luyten
Datum: 4 oktober 2022

Ik kreeg de leuke vraag van Tanja van Toys42hands welke SAM accessoires hier thuis de favoriet zijn.

Alvorens over te gaan tot onze top 3 vertel ik graag meer over ons persoonlijk verhaal. Het verhaal van SAM startte vanuit de zoektocht naar prikkelarme kleding voor mijn eigen hoogsensitieve zoon. Vanuit de focusgroepen met experten en ervaringsdeskundige, in functie van de ontwikkeling van de SAM producten, leerde ik dat ook veel kinderen op zoek zijn naar extra prikkels om zichzelf beter te kunnen reguleren.
En ja, alleen als we onszelf goed voelen zullen we optimaal onze talenten kunnen inzetten en tot leren komen. Vandaar het belang van een prikkelbalans in evenwicht.
Toen begreep ik ook beter het gedrag van mijn eigen kinderen. In plaats van te vragen te stoppen met friemelen aan hun kleding, aan de tafel, aan alles wat binnen handbereik is,… Of te kauwen op kleding, pendoppen, nagels,… begreep ik dat het beter was hen een alternatief aan te bieden.
Zo ontstonden de ZEN accessoires van SAM die een fijne subtiele toevoeging zijn matching met de prikkelarme kleding en welke een mooi alternatief biedt en onze kleding, pendoppen & nagels veilig houdt.
Onze persoonlijke TOP 3 voor een betere prikkelverwerking, minder stress en hogere concentratie:

1. Chewy fidget

Waarom?
Deze Chewy fidget ziet er leuk uit en is subtiel.
Altijd binnen handbereik.
Gaat niet verloren.
Mogelijkheid om te kauwen of friemelen.
Eenvoudig te hangen aan rits van jas of hoodie, aan je (boeken)tas, pennenzak,…
Of aan de Longsleeve T-shirt van SAM waar bovenaan de kraag en onderaan 2 subtiele lusjes zijn voorzien om de chewy aan te hangen als een coole kleding tag of hanger.

2. Verzwaarde kraag

Waarom?
De verzwaarde kraag geeft onmiddellijk gevoel van rust door diepe druk effect.
Handig om te gebruiken op school, tijdens je werk achter je computer, in de zetel of auto…
Lekker zachte en mooie kraag.
Geschikt zowel voor kinderen als volwassenen die rust zoeken.

3. NO-stress hoodie

Waarom?
De hoodie is voorzien van subtiele mogelijkheden om accessoires aan te bevestigen.
Zo hang je de chewy fidget aan het lustje van de rits, of geheim lusje in de zak van de hoodie.
Ook de verzwaarde kraag is matching met de hoodie en is zo mega subtiel.
Fijn is ook de mooie SAM stress bal te bevestigen aan lus in de zak van de hoodie, om zo altijd je friemelmateriaal subtiel bij de hand te hebben zonder risico op verloren gaan.

Ben je ook op zoek naar super zachte prikkelarme sokken , ondergoed en kleding? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de SAM website. De SAM producten zijn beschikbaar voor kinderen vanaf 4 jaar en tot maat XL voor volwassenen.
SAM is steeds op zoek naar nieuwe ideeën die helpend zijn. Heb je een leuk idee dat je met ons wil delen, laat het zeker weten. SAM werkt ook graag samen met experten en universiteiten om nieuwe producten te ontwikkelen.
Meer info over SAM op de SAM website: www.samsensoryclothing.com