Spring naar inhoud

Baby tangle twist & turn: verrijking in ons speelgoedkist

Geschreven door: Jorieke Kroeze
Datum: 19 november 2020

Verrassend uitdagen babyspeelgoed

Met een baby in huis zitten we weer volop in het baby speelgoed.
Rammelaars en knisperboekjes doen het goed.
In mijn praktijk gebruik ik al jaren allerlei verschillende tangles om kinderen te voorzien in hun behoefte om te friemelen. Het verhoogt de concentratie en de auditieve verwerking van informatie en is daarmee veel meer dan speelgoed om te handen bezig te houden.

Voor de jongste kregen we de Baby tangle twist & learn. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het veel weg van de bekende Tangle. Hij is een stuk groter en dikker zodat ook het voor de kleine babyhandjes makkelijk is vast te pakken.
Door de verschillende structuren blijft het interessant en valt er ook met de mond genoeg te ontdekken.
Er zit een kleine rammel in. Erg leuk om te zien hoe onze zoon van 6 maanden aan het experimenteren is met de kracht van zijn bewegingen en daarmee een ander effect teweeg brengt. De Baby tangle is voorzien van 2 gekleurde kralen met weer andere structuren dan op de tangel zelf. Dit vergroot het geluidseffect en is door de afwijkende kleur ook visueel extra aantrekkelijk. Door de heldere kleuren is het visueel uitdagend zonder dat het van die schreeuwerige kleuren heeft.

Ideaal om mee te nemen wanneer je op pad gaat

Het is even weer wennen om opnieuw een tas vol spullen mee te nemen wanneer we de deur uit gaan. De Baby tangle is ideaal om mee te nemen. Het neemt weinig ruimte in beslag en ons zoontje kan zich er een hele tijd mee vermaken.

 

Ook voor oudere kinderen

Hoewel het speelgoed is ontwikkeld voor baby’s, is dit ook geschikt voor kinderen die wat ouder zijn. Door de grootte van de Tangle is het makkelijk vast te houden. De bewegingen die je ermee kunt maken zijn daardoor ook groter en rustiger te maken. Fijn om te gebruiken wanneer je peuter of kleuter even een rustmomentje nodig heeft.

Voor ons echt een verrijking in onze speelgoedkist.

Producten in deze blog