Spring naar inhoud

Veelzijdig tertris puzzel – 18 speelsuggesties!

Geschreven door: Tanja Damhof-Wohlsperger
Datum: 10 mei 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging op puzzelgebied?

Dan is deze puzzel iets voor jou! Het is geen gewone puzzel, maar een puzzel met een twist. Ik vroeg op Facebook wat voor speelmogelijkheden mensen zagen in deze geweldige puzzel, en de creativiteit spatte ervan af!

Deze puzzel is anders dan de meeste puzzels. Alle stukken zijn namelijk beschilderd aan zowel de voor- als achterkant. Dit maakt ze niet alleen geschikt om te puzzelen, maar ook om mee te spelen als speeldieren. De vierkante vorm nodigt uit om niet alleen plat op de tafel te puzzelen, maar ook om 3D creaties te bouwen.

Maar dat is nog niet alles! Ik kreeg nog veel meer leuke speelsuggesties binnen. Zo kun je bijvoorbeeld een mini-theater maken en een voorstelling opvoeren met de speeldieren, of een doolhof bouwen en de dieren daar doorheen laten lopen. Ook kun je er een spel van maken door de dieren in verschillende categorieën te verdelen en zo punten te scoren.

Kortom, met deze puzzel zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is niet alleen een uitdaging om de puzzel te maken, maar ook om creatief te zijn en nieuwe manieren te bedenken om ermee te spelen. Ben jij klaar voor deze unieke puzzelervaring?

Praktijk Oefentherapie Cesar De Doktershoek
De dieren na laten tekenen op ruitjespapier. Goede oefening voor o.a. het ruimtelijk inzicht en de handvaardigheid.

Nikki
Oh wat leuk! 🤩 veel mogelijkheden inderdaad. Ik zou er ook de ruimtelijke begrippen mee oefenen (vóór, achter, tussen, boven, onder,…) maar ik zou ze ook heel zeker gebruiken om de telvaardigheden te oefenen (telrichting van 1 tot 10 en omgekeerd, rangtelwoorden,…)

Eveline
Gewoon gebruiken als open ended speelgoed… De creativiteit van een kind is niet te overstijgen 🤗 Ps mijn dochter weet er wel raad mee denk ik 😅🥰

Stephanie
Wat een onwijs leuke puzzel. Ik zie mijn zoontje voor zich die met de grimms blokken mooie verblijven voor de dieren aan het maken is en dierentuintje gaat spelen 🦁🐊🦓

Anneke
Geweldig ik zie zo veel mogelijkheden. Bouwen op kleur, op grootte. Verstoppen. Evenwicht/balans toren. Oh dit is echt gaaf.

Francien
Op zo veel manieren fantastisch voor kinderen! Ik zou het heel graag gebruiken om samen mee te spelen in behandelingen waar ik nu de cursus voor volg (PRT)

Linda
Heel gaaf! Ik denk aan van groot naar klein zetten. Tellen. Torens maken, kleuren en dieren benoemen. Omtrekken en nieuwe figuren van maken. Eindeloze variaties🤗

Gea
Lekker mee laten spelen in de sensorybak. Dan komt er van alles voorbij!

Romilda
Inderdaad veel mogelijkheden, de kinderen er 10 tellen naar laten kijken , dan de ogen dicht, 1 of 2 dieren weghalen en dan kijken of ze kunnen zeggen welk dier/dieren er missen. Schaduwtekenen kan natuurlijk ook.

Jessica
Omhoog bouwen of op een rij zetten: van grootste dier naar kleinste dier, van snelste dier naar langzaamste dier.


Marjo
Mijn zoontje van 1,5 zou hiermee in eerste instantie bouwen en puzzelen. Mijn dochter van 7 zou er een dierentuin mee maken (voor haar broertje) en de dieren natekenen.

Geralda
Wat leuk! Uiteraard bouwen, puzzelen of in een rijtje ordenen. En ik denk dat mijn kinderen er ook heerlijk mee zullen spelen in bak met speelrijst.

Wencke
Verstoppen en als je er 1 gevonden hebt als dat dier terugkomen en met de puzzelstukken aan tafel een toren oid bouwen

Charlotte
Buiten alle ideeën die al genoemd zijn: een foto maken van hoe ze in de doos liggen en ze op die manier laten terugleggen, en voor de oudere kinderen hetzelfde met alleen de vorm, zonder kleur en voor de nog oudere kinderen ze zelf laten puzzelen. Super voor ruimtelijk inzicht, probleemoplossend vermogen, doorzetten, etc.

Benedicte
Dieren laten natekenen op groot ruitjes papier, boven onder links rechts oefeningen, bouwen, rekenen met dieren, doolhof maken op papier om er dan rond te gaan voor oog hand coördinatie…

Ryanne
Driedimensionale figuren maken, zoals een kubus, misschien zelfs een piramide

Fransiska
Een hoge toren bouwen zonder dat hij omvalt

Love it!

Ik was al verliefd op deze puzzel vanaf het eerste moment dat ik hem zag in de nieuwe catalogus van mijn leverancier. Toen hij eindelijk binnenkwam, zette ik een kopje thee en ging ik buiten in het zonnetje foto’s van de puzzel maken. Onze 15-jarige zoon kwam van school naar huis en keek over mijn schouder mee. Na goed te hebben geïnspecteerd, herhaalde hij precies die woorden die ik al de hele tijd in mijn hoofd had: “Love it!”

En nu, na zoveel super leuke reacties op Facebook, ben ik nog steeds verliefd op deze puzzel. Misschien zelfs nog meer (als dat mogelijk is 😉 )

Meegroeiend

Oh, en vergis je niet, deze puzzel is best lastig!!! De leeftijdsaanbeveling gaat dan ook tot aan volwassenen, dus probeer het maar eens.

Dit is dus een puzzel die jarenlang in de kast kan blijven liggen! Deze gaat niet zo snel naar de rommelmarkt of wordt niet doorgeven aan nichtjes of neefjes 😉

Producten in deze blog