Spring naar inhoud

Tweehandig rits open zipit monster

Geschreven door: Majella
Datum: 26 oktober 2016

Wat een geinig etui met al die ritsjes! Mijn eerste reactie blijkt niet helemaal correct, het zijn namelijk niet een heleboel ritsjes, het is één lange rits die je volledig kan openen. Kan dat echt? Ja zeker dat lukt!

zip-it-ritstasjes-collage

Je hebt er wel twee goed samenwerkende handen voor nodig. De ene hand om het etui te fixeren terwijl je met de andere hand de rits los trekt. Wanneer je de bocht om gaat heb je even extra aandacht nodig. Je moet de zipper als het ware de bocht om helpen. Maar als je dat eenmaal een keer hebt gedaan is het zeker niet moeilijk.

ritstas-openen-collage

Als je de rits helemaal hebt open getrokken zul je verbaasd staan over de lengte. Het is echt waar, één lange grote rits, heel tof!

open-zip-it

Daarna is het natuurlijk de kunst om het etui ook weer helemaal in elkaar te ritsen. Het is eenzelfde trekbeweging alleen dan met de rits omgekeerd. Wil je juist de andere hand oefenen, dan is het natuurlijk geen probleem om beide handelingen in omgekeerde richting uit te voeren. Maar let op, dat vergt net even wat meer aandacht omdat je dat niet bent gewend. Je gebruikt namelijk automatisch eerst de hand waar je normaal mee schrijft en die het gemakkelijkst aanvoelt.

zip-it-klein-collageAls je het etui net niet helemaal sluit, zie je de bek van een ‘monster’, vandaar de naam.
ritstas-open-bek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De serie kent  verschillende maten, er is een grote en een kleine variant en zelfs een heel kleine voor muntjes als sleutelhanger. Allemaal even geinig!

zipit-monster-ritsetuiRitstasjes zipit zijn te bestellen in de webshop