Spring naar inhoud

Trill-rupsje Nooitgenoeg

Geschreven door: cp ouders
Datum: 10 december 2016

Lekker spelen met Rupsje Nooitgenoeg

Het verhaal van het leuke rupsje Nooitgenoeg kennen we allemaal. De boekjes blijven populair, al jarenlang. Met dit speeltje is voor Morris het rupsje nog populairder geworden.
De ontdekkingsreis is begonnen met deze mooie grote rups Nooitgenoeg.

Voor Morris
Dit leuke trilbeestje in de uitvoering van rupsje Nooitgenoeg is voor Morris een ideaal speeltje om zijn motorische vaardigheden met zijn armen te ontwikkelen. Morris heeft Cerebrale Parese en heeft veel oefening nodig om zijn motoriek in o.a. zijn linkerarm te trainen om deze in te kunnen zetten in het dagelijks leven. Hoe gewoon bewegingen met twee handen voor ons zijn, zo ongewoon zijn deze bewegingen voor Morris. De kleurrijke rups helpt Morris bij het stimuleren tot inzetten van zijn linkerarm in combinatie met een mooie oog-handcoördinatie. En voor hem is het super leuk speelgoed, dus spelenderwijs lekker trainen.

rups1

Kleuren, materialen en geluiden
Dit leuke kleurrijke rupsje is meer dan een mooie grote rups Nooitgenoeg. De rups bestaat natuurlijk uit de bekende kleuren van rupsje Nooitgenoeg. Het rood en groen is overheersend, maar wordt leuk afgewisseld met allerlei andere kleuren. Ook het bekende stippenpatroon uit de leesboekjes komt in een ring terug. Over ringen gesproken, het lijf van de rups bestaat uit 8 losse ringen, allen in verschillende vormen, maten, materialen. Heerlijk om aan te voelen en mee te spelen. De ringen zijn afzonderlijk van elkaar vast te pakken, waardoor Morris ook zijn fijne motoriek op dit speeltje goed in kan zetten. Naast de leuke kleuren en vele ringen, maakt het speeltje ook nog geluid. Belletjes in het hoofdje en leuke plastic balletjes in een van de ringen om het lijfje. Gelukkig maar want dat vindt Morris nog interessanter. Welk kind niet!

rups2

Trillen
Natuurlijk is de rups al leuk als speeltje en decoratief staat hij trouwens ook leuk in de speelhoek, maar vooral de mogelijkheid dat rupsje Nooitgenoeg tot trillen gebracht wordt is erg bijzonder om te zien hoe Morris hier mee omgaat. Voor ons een gemak om de boven en onderkant van het lijfje uit elkaar te trekken om hem te laten trillen, voor Morris een enorme uitdaging om dit voor elkaar te krijgen. Natuurlijk spelen we wel eens vals en zetten we de rups vast, met de klittenbandlus boven aan het hoofd, dan kan hij te allen tijde lekker er aan trekken tot hij trilt, maar dat gaat niet altijd op. Het is zo mooi om te zien wanneer de rups los aangeboden wordt dat er twee handen nodig zijn om de rups te laten trillen. En wat een grote glimlach levert het op als het lukt. Niet een keer, niet twee keer, maar vele keren! Heerlijk om te zien. Maar nog mooier, met zoveel plezier een goede oefening voor Morris zijn linkerarm.

rups-collage

Rupsje Nooitgenoeg was al een favoriet voor onze kleine jongen, maar zijn grote favoriet is nu trilrupsje Nooitgenoeg.
Wat Morris betreft nooit genoeg tijd om er mee te spelen en voor ons betekend dit nooit genoeg tijd om hem er mee te laten spelen. Wat een fijn speelgoedje voor in huis, maar ook voor onderweg. Keer op keer, waar dan ook, is Morris lekker actief bezig met de rups. Voelen, bekijken, aan trekken en natuurlijk ook knuffelen. Want dat mag, rupsje is ook nog eens lekker zacht.

Wij genieten van rupsje, nooit genoeg!

Geschreven door Bernadet – mama van Morris (20 maanden)

legler-rupsje-nooitgenoeg-trillbeestRupsje Nooitgenoeg is de bestellen in de webshop