Spring naar inhoud

Tekenen met snoer (mega) vs String Along Lacing Kit

Geschreven door: Majella
Datum: 7 juli 2017

Vergelijking tekenen met snoer setjes

Veters in vrolijke kleuren, veterpennen en een bord met speciaal geprepareerde ‘gaatjes’. Daarmee kun je tekenen met snoeren! Al eerder werd een blog geschreven over dit leuke materiaal, daarom nu een vergelijk.

Algemeen

De activiteit is vergelijkbaar met het prikken op een priklap. In plaats van een prikpen wordt hier gebruik gemaakt van een soort veterpen waar de veter doorheen getrokken wordt. Door de veterpen in de gaatjes op en neer te bewegen blijft de veter achter en rijg je als het ware de tekening op het bord. Wil je een nieuwe tekening, dan trek je de veter heel gemakkelijk weer los. Zie ook de voorgaande blogs over het gebruik.

Tekenen met snoer

&

Tekenen met snoer in de vakantie

Het witte mega bord tekenen met snoeren

Afmeting
Tekenen met snoeren mega is een groot wit bord (50 cm x 35cm) met ruimte genoeg voor twee, heel gezellig! Het soepele bordmateriaal verschuift niet gemakkelijk, een voordeel t.o.v. de kleinere variant. De kleinere variante is 19,5 x 28cm groot en wordt als setje met 4 stuks als schoolset aangeboden. De activiteit is vergelijkbaar met het prikken op een priklap. Voor het gebruik, lees gerust de voorgaande blogs!

 

Veters en pennen
Bij dit grote bord worden vier kleuren geleverd. Heel fijn bij deze veters zijn de lange nestels aan het uiteinde. Daarmee is het rijgen door de veterpennetjes aanzienlijk gemakkelijker en dus voor kinderen sneller zelfstandig uit te voeren.

Voorbeeldkaarten
Deze setjes hebben geen voorbeeldkaarten die natuurlijk wel makkelijk zelf gemaakt kunnen worden. Teken met de veter een patroon en leg het geheel op de kleurenprinter. De eerste opdracht is klaar. Op deze manier kunnen makkelijke vormen (vierkant, driehoek of zigzag) voor jonge kinderen gemaakt worden. Voor groep 3 en 4 kunnen cijfers en letters als voorbeeld aangeboden worden en je kunt je voor nog uitdagendere opdrachten laten inspireren door de voorbeeldkaarten van het string along set.

 


Het gele bord string along

Afmeting
Bij het kleine 20 x 20cm gele bord van de String Along Lacing Kit zitten veel meer kleuren, bovendien zijn deze veters langer en gladder. De structuur van de veter maakt voor het prikken niet uit. De nestels echter ontbreken bij deze veters en dat is toch wel een nadeel. Het rijgen gaat daardoor best lastig! Dit gele bord is van foamachtig materiaal gemaakt. Dat maakt het prikken gemakkelijker, er hoeft minder kracht te worden gezet om de veter vast te zetten. Een voordeel voor kinderen met een minder krachtige motoriek.
Ook van deze soort is er een schoolset met 4 borden.

Veters en veterpennen
De kleuren van de veters nodigen uit om echte tekeningen te maken. Maar liefst 18 veters in 9 kleuren. De veters hebben geen nestels, waardoor de veters wat lastig door de bijhorende pennen glijden. De pennen hebben ook nog eens uitsparingen waar de veters soms in blijven hangen.

Voorbeeldkaarten
Erg leuk zijn de 8 bijgeleverde voorbeeldkaarten, met op de voor- en achterkant steeds een andere plaat.
Ook hier kun je natuurlijk makkelijk zelf voorbeeldkaarten voor een lager niveau maken.


Reserve sets veters en veterpennen
Er zijn los veters en pennen te bestellen. Deze veters hebben allemaal nestels en de pennen zijn de makkelijk.

Vergelijking: voor- en nadelen
Beide uitvoeringen hebben voor- en nadelen. Het is persoonlijk wat je zwaarder vindt wegen, dus oordeel gewoon zelf en maak je keuze. Super leuk materiaal om de pengreep eens op een andere manier aandacht te geven. Ook zeer goed inzetbaar in een therapeutische setting om vormen, kleuren of misschien zelfs letters aan te leren. En wat dacht je van begrippen als voor, achter, naast, links, rechts, etc.

Kortom, je kunt er vele kanten mee op. Heb je zelf een leuk idee? Laat het weten!

Een overzicht van alle beschikkbaren setjes in de webshop.