Spring naar inhoud

Tekenen met snoer in de vakantie

Geschreven door: Petra Middag-Broks
Datum: 16 juli 2015

Kindertherapiepraktijk de Vlieger schreef elders in dit Blog al hoe enthousiast zij zijn over het tekenen met snoeren. Ook onze meiden hebben al veel plezier beleefd aan het “tekenen” met dit bijzondere materiaal.

tekenen met snoer Collage

Allereerst laat je een draad door het pennetje zakken tot hij er iets uitsteekt. Dan steek je het pennetje met draad in het bord en trek je hem weer iets omhoog. Door het materiaal van het bord blijft het draadje zitten. Trek je het pennetje ver om hoog dan krijg je een lus. Wil je dit niet, dan trek je aan de achterkant van het pennetje de draad weer strak en duw je het pennetje in een nieuw gat. Zo kun je kiezen of je een strakke lijn wilt, of juist mooie grote lussen voor bijvoorbeeld een bloem, boom of de vleugels van een vlinder.

filoCollage

Omdat ik vanuit mijn ervaringen met dit materiaal op mijn werk erg enthousiast was geworden over alle mogelijkheden hebben we vorig jaar voor thuis op proef een mini versie besteld bij Toys42hands.

Toys42hands blog

Steeds weer opnieuw pakken onze dochters het uit de kast en afgelopen meivakantie MOEST het mee in de tas naar het vakantiehuisje. Een goede keus want zonder doos neemt het zeer weinig ruimte in beslag. Wel weegt het pakketje relatief veel, dus minder aan te raden voor in het vliegtuig of als je ver moet lopen met je bagage. Elke dag na het zwemmen kroop onze dochter op de bank lekker in haar onesie of onder een dekbedje om weer een stukje verder aan haar “schilderij” te werken en ondertussen een beetje bij te komen. Even een klein beetje hulp van mama om de eindjes netjes weg te werken en kijk hier naar het prachtige resultaat

quercetti-tekenen-met-snoer-filoverschillende setjes tekenen met snoer verkrijgbaar