Spring naar inhoud

Squigz, zuignapspeelgoed, het ultimatieve tweehandig spelen

Geschreven door: Tanja Damhof-Wohlsperger
Datum: 18 november 2019

Squigz: zuignappen zijn, naast magneetjes, het ultimatieve tweehandige speelgoed.

Het zuignap principe – vast

Als twee zuignapstukjes tegen elkaar aan gedrukt worden ontstaat er een kleine vacuüm dat de twee stevig samen houd. Meer heb je niet nodig om te bouwen. Daarnaast werkt dit principe natuurlijk ook op elke gladde oppervlakte, wat dit speelgoed heel breed inzetbaar maakt. De fantasie kent geen grenzen.

Het zuignap principe – los

Super leuk bijverschijnsel van deze mini-vacuüm is, als de twee weer van elkaar los getrokken worden ontstaat er een POP! geluid. Dit kan, tot grote vreugde van handen en oren, zo vaak herhaald worden tot…..

Motoriekspeelgoed

Dit speelgoed heeft terecht een vaste plek in mijn webshop met motoriekspeelgoed. Op een nieuwe manier, met prettig aanvoelende silicone stukken, aan de fijne motoriek werken. Gebruik ze ook eens in bad, op glas of spiegel, op een grote oppervlakte of, zo als wij hier, in een kleine box. Op die manier wordt tegelijkertijd de sensomotoriek gestimuleerd. De zintuigen worden betrokken bij bewegingsspel.

24 stuks- officieel genoemd: starter set


Dit is gewoon een prima verpakking met genoeg zuignappen om heerlijk te spelen. Squigz, zo als de zuignappen door FatBrainToys genoemd zijn, hebben verschillende vormen met zuignappen. Deze set bestaat uit:
2 Orange Pips, 8 Blue Doodles, 4 Green Grippities, 4 Purple Yoinks, 2 Yellow Skooches, 2 Red Gobnobs, 1 Dark Blue Wonkity, 1 White Zorbit
Wat dacht je ervan om deze Engelsen kleuren en gekke namen met je kind uit je hoofd te leren? “Mag ik van jou een blue doodles aub?”

50 stuks- het deluxe set

Echt heel veel zuignap Squigz voor een groep kinderen bijvoorbeeld. Maar als dit het favoriete speelgoed van je kind is, zal het net genoeg zijn om te bouwen wat het in gedachte heeft. Constructiespeelgoed, en dat is dit zeker, wordt naar maten je meer stukken hebt, steeds leuker. Vergelijk het maar met een doosje van de bekenden vierkanten bouwblokken. Pas als je daarvan een grote aantal hebt kun je met je fantasie los.

Squigz toobz


Een uitbreiding op de Squigz, maar zeker ook als zelfstandige verpakking te gebruiken. Nieuw zijn hier de langen verbindingsstukken, die kunstwerken groter en wiebelig maken. De langen stukken zijn buigbaar zodat ook om het hoek bouwen mogelijk is. 12 van deze lange Toobz stukken in twee verschillende lengtes zijn in deze set gecombineerd met 6 Squigz stukken.

Mini Squigz


40% kleiner hebben de makers deze mini zuignappen gemaakt. Vanaf het moment dat je deze kleine in je handen krijgt kun je niet meer stoppen ermee te spelen. De fijne motoriek zal met dit speelgoed tot een nieuwe level gebracht worden. Friemelen, kracht reguleren en bouwen terwijl je zintuigen voelen en horen in beweging zet.
Nieuwe vormen en kleuren maken het met 75 stuks af.

Squigz 2.0

 

 

 

 

Een nieuwe vorm, namelijk, ook op de buik van de toch wel op poppetjes lijkende figurtjes zit een rondje waar op weer een zuignap geplakt kan worden. Qua afmetingen passen deze prima bij de normalen Squigz waardoor nog meer mogelijkheden ontstaan.

 

Pip Squigz


Gelukkig hebben de makers bij FatBrainToys ook aan de jongsten gedacht. Een set van 3 reuze zuignappen, voor eerste ontdekkingsspellen en experimenten. Eindeloos veel te ontdekken, draaien en rollen. Heerlijk grote zuignappen voor kleine handen.

5 manieren om de ontwikkeling van je kind te stimuleren met Squigz

In deze uitgebreide blog van kinderoefentherapeut Marieke legt zij alles uit over de mogelijkheden en werking van spelen met deze zuignappen.
Fijne motoriek, ruimtelijke inzicht, balvaardigheid, bij overprikkeling en ook bij onder prikkeling worden aanschouwelijk en op een praktische manier toegelicht.
Tip: Bij Marieke vind je ook een link voor VOORBEELKAARTEN

Squigz zuignappsetjes zijn te bestellen in de webshop