Touchimal knuffel – actie reactie speelgoed om bij je zelf te blijven

Van Tanja van webshop Toys42hands kreeg ik ook nog het Touchimal Paard toegestuurd.

Actie: strelen – reactie: geluid

Een mooi gemaakte en prettig aanvoelende knuffel met een mooie naam. Touchimal, samengestellt uit touche – aanraken en animal – dier.
Door over zijn kop en rug te strelen maakt hij verschillende paardengeluiden. Net als bij de knuffelrecorder wordt er gereageerd op iets wat je doet. In tegenstelling tot de knuffelrecorder reageert hij niet bij elke aanraking. Maar vooral door strelen of stevig druk geven in zijn nek en op zijn rug. Dat lokt uit om met hem te knuffelen en hem op verschillende manieren stevig tegen je aan te houden.

Op schoot bij werkjes

Je kunt hem bijvoorbeeld op schoot leggen als je zit. Doordat je regelmatig gaat verzitten, wat rechter gaat zitten of andere bewegingen maakt, verandert de druk op het paard dat daarop reageert. Ook met je handen of je armen op het paard te steunen, veroorzaakt een reactie. Ik denk dat veel kinderen het leuk vinden om de knuffel op hun schoot te houden terwijl ze een werkje aan een tafel doen.

 

Tot rust komen – bij zichzelf blijven

De geluiden en het prettig aanvoelen van de knuffel, maken samen met het oppakken, strelen en stevig tegen je aan houden, dat de knuffel kan helpen om tot rust te komen. Veel kinderen zullen deze knuffel leuk vinden. Maar voor kinderen die zich gauw verliezen in allerlei afleiding kan de knuffel mogelijk helpen om meer bij zich te zichzelf blijven.

 

Breed inzetbaar

Net zoals geldt voor de eerder beschreven knuffel recorder zijn er waarschijnlijk ook oudere kinderen of volwassenen met een verstandelijke handicap, en ouderen met dementie die veel plezier aan deze knuffel kunnen beleven.

Er zijn verschillende dieren in de webshop te bestellen. Deze maken ook verschillende geluiden. Kijk naar de filmpjes in de webshop om een betere keuze te kunnen maken.

Els Rengenhart

About Els Rengenhart

Ik ben Els Rengenhart en heb als ergotherapeut ongeveer veertig jaar kinderen en volwassenen behandeld met problemen met prikkelverwerking (ook wel sensomotorische integratie, sensorische integratie of sensorische informatieverwerking genoemd). Die ervaring heb ik deels opgedaan in dienst van kinderrevalidatiecentra en deels als zelfstandig gevestigd ergotherapeut in mijn praktijk in Groningen. De behandelingen van de kinderen en soms ook van volwassenen bestonden voor een groot deel uit eenvoudige spelletjes of activiteiten. Deze spelletjes en activiteiten zijn samen met andere praktische informatie over prikkelverwerking beschreven op de website www.sensomotorische-integratie.nl Ik hoop daardoor een positieve bijdrage te leveren aan de dagelijkse gang van zaken van een kind met prikkelverwerking- of sensomotorische integratie problemen. Ik hoop dat de adviezen, activiteiten en spelletjes ertoe bijdragen dat u samen met uw kind meer plezier heeft en dat het leven er voor u en uw kind leuker op wordt. In 1972 heb ik een studiebeurs gewonnen van de Amerikaanse Vereniging voor Ergotherapie. Daardoor heb ik toen drie maanden in de Amerika rondgereisd en kennis gemaakt met A. Jean Ayres en haar behandelmethode - sensorische integratie. Vanaf 1975 tot 2012 heb ik verschillende cursussen sensomotorische integratie gegeven, met name voor paramedici. Als docent was ik lange tijd verbonden aan verschillende NDT (Bobath) cursussen. Momenteel ben ik nog beschikbaar voor video-analyse, training, supervisie en consulent op het gebied van sensomotorische integratie en ook als zodanig werkzaam voor het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise). Ik ben getrouwd met Bart de Vries. We hebben twee volwassenen zoons en twee kleinzoons. Els Rengenhart, ergotherapeut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *