Spring naar inhoud

Oogi zuignap poppetjes voor de echte friemelaar getest door een echte friemelaar!

Geschreven door: Leonie
Datum: 1 maart 2017

Zoals in de blog over Tangles is te lezen, ben ik een echte friemelaar, en de Tangles stonden op eenzame hoogte – totdat ik de Oogi in handen kreeg.

Als je de verpakking (een doorzichtig doosje) ziet, lijkt het een wat simpel stuk speelgoed. Wat kan daar nu zo leuk en spannend aan zijn?

oogi verpakking

Dat ontdekte ik al snel, toen ik de Oogi vastpakte. Het materiaal is heel erg zacht! Het geeft een rustige prikkel.

Erg interessant vond ik de lange armen en de zuignappen.

De armen zijn dun maar goed stevig en het filmpje dat ik zag op Youtube is niet overdreven: je kunt ze echt uitrekken zonder dat ze kapot gaan.

oogi uitrekken

Ik maak veel “tik” bewegingen met friemelspeelgoed, met draaibewegingen met de pols. De Oogi kan dat allemaal, en dat is leuk, want voorheen was mijn serie Bendeez daarvoor bedoeld. De Bendeez zijn ook te koop bij Toys42Hands.

oogi draai

De zuignappen van Oogi zijn echt sterk en maken een lekker “plop” geluid, dat uitdaagt tot meer. Als je ze licht vochtig maakt is er best veel kracht nodig om ze los te trekken. Met 1 of 2 handen? Links of rechts? Dat is een leuke oefening.

oggi rek

In de afgelopen weken heb ik de Oogi (klein en groot model) heel veel plaatsen laten zien. De bibliotheek, waar hij aan de boeken kleeft als ik in de uitleenrij moet wachten. De kerk, waar hij veel bekijks had bij kinderen én de dominee. Op mijn dagbesteding, waar hij als friemelobject de pauze wat leuker maakt. De Oogi zat zelfs een keer op mijn iPad toen ik filmpjes keek!

oogi ipad

De kleine Oogi past makkelijk in je zak. En verdwijnt in een hand. Dat is heel fijn.

oogi hand

De grote Oogi trekt meer aandacht, en veel mensen willen dan weten wat dat is. Maar daarentegen is hij makkelijker om mee te spelen.

Het zou heel leuk zijn als er een idee ontstaat waarmee de Oogi’s bijvoorbeeld aan een keycord kunnen hangen. Dus willen jullie meedenken daarover?

Op de verpakking van de Oogi staat dat het geen kauwproduct is. Toch heb ik het niet kunnen laten. Daar nodigt hij wel voor uit! Ik kan me voorstellen dat het gevaarlijk kan zijn of gewoon erg jammer, want de Oogi’s zijn echt een onderdeel van mijn uitgebreide friemelfamilie geworden.

Dus afgezien van die ene keer, houd ik hem in de hand, en niet in de mond.

Oogi’s: welkom bij de familie!

active-people-oogi-zuignap-poppetje-grootOogi is te bestellen in de webshop, daar is ook een link naar het youtube filmpje te vinden.