Spring naar inhoud

Nog meer ideeën voor speelgoed zonder losse onderdelen voor onderweg

Geschreven door: Tanja Damhof-Wohlsperger
Datum: 29 juni 2023

Onlangs heb ik een blogpost geschreven over kindvriendelijk speelgoed voor onderweg en in de auto. Maar mijn creatieve brein blijft nieuwe ideeën genereren! Daarom deel ik graag een aanvullende blogpost met nog meer inspirerende suggesties. Deze keer focussen we ons op speelgoed dat de fijne motoriek stimuleert en geen losse onderdelen bevat. Laten we samen kijken naar enkele interessante en uitdagende spellen.

Kleurrijke Knikkers: Meester de Behendigheidsspellen Tricky Fingers en Easy Tip!

Tricky Fingers en Easy Tip: Uitdagende Behendigheidsspellen voor Onderweg!
Tricky Fingers en Easy Tip zijn verschillende versies van hetzelfde spel. Tricky Fingers heeft een vierkante vorm, terwijl Easy Tip rond is en gemaakt van duurzaam materiaal. Wat betreft de spelregels zijn ze identiek: een behendigheidsspel.
Het spel bestaat uit een gesloten kastje met gaatjes en knikkers erin. Het kastje moet zo worden vastgehouden dat de gaatjes aan de onderkant zitten en de knikkers in de gaatjes liggen. Nu kunnen de knikkers één voor één met behulp van de vingers van gaatje naar gaatje worden verplaatst, totdat het gewenste patroon ontstaat.
Deze spellen zijn ook ideaal voor op reis, in de auto of in het vliegtuig, omdat de knikkers niet uit het kastje kunnen vallen.

Creatieve Knutselplezier: De Handige Houten Handwerk Bloem voor Prachtige Koorden

Deze handige kleine speelgoed is perfect om overal mee naartoe te nemen. Zodra de draadjes erop zitten, vormt het direct een geheel dat gemakkelijk kan worden meegenomen, zonder losse onderdelen. Of je nu even een nieuw rijtje wilt maken en het dan weer weg wilt leggen, of gewoon doorgaat totdat de armband lang genoeg is, het kan allemaal moeiteloos. Met deze prachtige houten handwerk bloem kunnen kinderen op een eenvoudige en overzichtelijke manier prachtige koorden creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je experimenteert met verschillende soorten wol en kleuren. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar het maken van dit bandje is eigenlijk heel eenvoudig. Bovendien wordt er een korte en duidelijke handleiding meegeleverd. De bloem wordt startklaar geleverd, dus het eerste koord is zo opgezet! Dit is niet alleen goed voor de concentratie, maar ook voor het doorzettingsvermogen.

MagPad: Ontdek de Magie van Creatief Spel en Fijne Motoriek!

Ontwikkel je fijne motoriek met het MagPad: een betoverend spel voor kinderen! Met behulp van de magnetische pen kunnen ze stalen kogels naar het oppervlak van het bord brengen en zo vormen, patronen en lijnen creëren. Het MagPad is perfect voor creatieve experimenten zoals tellen en construeren. En als je een foutje maakt, geen probleem! Met de platte kant van de pen kun je het magnetisme uitschakelen, waardoor de balletjes weer naar beneden vallen en het spel opnieuw kan beginnen. Het beste van alles? De kogels kunnen er niet uitvallen, waardoor het spel altijd compleet blijft. Het MagPad is ideaal voor onderweg, in de auto of op reis, en biedt zowel grote variatie voor creatieve uitspattingen als handig draagbaar formaat. Voor extra inspiratie biedt Beleduc een download met voorbeeldpatronen.

Zacht Reisavontuur: Het Knikkerlabyrint voor Onderweg!

Ideaal voor in de auto, onderweg en op reis, omdat het klein, zacht en zonder losse onderdelen is. Doordat de knikkers in het labyrint zijn genaaid, raken ze nooit kwijt. Leer je handen en vingers samenwerken terwijl je de knikker langzaam door het labyrint beweegt. Probeer het eerst met kijken; je kunt de beweging van de knikker zien, en daag jezelf vervolgens uit door het met je ogen dicht te proberen. De stof voelt heerlijk zacht aan.

Handige Stopwatch: Eenvoudig in Gebruik, Snel en Duidelijk

Met deze eenvoudig te bedienen stopwatch heb je alles onder controle. Met een duidelijk en goed leesbaar display kun je moeiteloos de minuten, seconden en honderdsten van seconden aflezen. De knoppen zijn simpel: groen voor start, rood voor stop en geel voor reset (clear).
Deze stopwatch is ideaal om te meten hoe lang je over verschillende activiteiten doet. Of het nu gaat om de tijd die je nodig hebt om naar het zwembad te gaan, het lezen van de menukaart, het omkleden voor het zwembad (voor jezelf én je hele gezin), of zelfs het inschatten van de tijd die je nodig hebt om een puzzel op te lossen tijdens een autorit. Het helpt je een gevoel voor tijd te ontwikkelen en spelenderwijs belangrijke vaardigheden te oefenen.

Met deze handige stopwatch wordt tijd meten een fluitje van een cent. Laat de stopwatch je helpen om efficiënter te worden en meer inzicht te krijgen in hoe je je tijd besteedt.

Conculie

Met deze extra ideeën voor kindvriendelijk speelgoed zonder losse onderdelen kunnen kinderen zich optimaal vermaken tijdens reizen en autoritten. Het stimuleren van hun fijne motoriek is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor hun ontwikkeling. Vergeet niet om het speelgoed aan te passen aan de leeftijd en interesse van je kinderen, zodat ze er volop van kunnen genieten. Laat je inspireren en maak van elke reis een avontuur voor hun groei en ontdekking