Spring naar inhoud

Houten speelgoedmerk goki produceerd zelf, plant bomen en bouwt scholen

Geschreven door: Tanja Damhof-Wohlsperger
Datum: 27 januari 2018

‘Inconsequent goed is beter dan consequent fout’

Deze zin kwam ik vorig jaar een keer ergens tegen en die is mij bij gebleven. Soms heb je dat. Hij geeft mij een goed gevoel.

Persoonlijk

Wij proberen op duurzaam gebied een steentje bij te dragen. Vlees halen wij bij “ons” boer in Schipborg, kleding probeer ik van duurzame merken te kopen, wij scheiden afval, ik ben van viltstift op waskrijt over gestapt om de adressen op briefenbus post te schrijven , papier en dozen koop ik alleen ecomerken en dozen hergebruik ik om producten te versturen. Zo kan ik nog wel doorgaan, maar… het gaaf mij geen goed gevoel, omdat ik ook nog genoeg dingen doe die niet duurzaam zijn en die gaven mij dan wel een slecht gevoel. Dat is met deze mindset zin vorig jaar verandert!

Goed voornemen voor 2018

Ik ben ook ondernemer, en naast binnen mijn ondernemen duurzaam aan de slag te gaan waar het kan, wil ik ook mijn leverancier beter bekijken. Stuk voor stuk ga ik ze bij langs en laat ik jullie weten wat ik over hun te weten gekomen ben.
Hierbij ga ik niet op keurmerken en verplichte cijfers voor duurzame rapportages letten, want ook hier is inconsequent goed beter dan consequent fout. Maar, ik ben tot nu toe positief verrasst!

Een positieve merk: goki

Gevoelsmatig altijd al een goede merk, maar dat terecht, kwam ik achter!

-ze planten bomen: sinds 2011 inmiddels 60.000

 

 

 

 

 

 

 

 

-bouwen scholen: elk jaar eentje samen met “terre des hommes” en “Kinder in Afrika”

 

 

 

 

 

 

 

 

-eigen productie met oog op inkoop van hout en kleuren met interne en externe controle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer lezen over deze leuke merk, kijk op hun website:
http://www.gokishop.eu/html/de/ueber-uns/

Alle producten van goki zijn in mijn webshop opgenomen in de categorie “duurzaam”