Spring naar inhoud

Een muzikale stoelendans met het draakje

Geschreven door: Bernarda Geurtzen
Datum: 6 augustus 2015

Geef kinderen de taal van de muziek mee.

guiro in bloemen

Laat ze op natuurlijke en speelse wijze hun muzikale creativiteit ontdekken en ontplooien.
Er zijn veel muziekinstrumentjes op de website van toys42hands te vinden. In deze blog wil ik jullie kennis laten maken met Guiro het draakje. Wat ziet hij er lief uit. Het is een draakje dat heel fijn in een kinderhand ligt. Het hout voelt lekker warm aan en als je kind met het stokje over de rug van het draakje wrijft dan is er een trilling voelbaar.

kinder instrument guiro

Het draakje is heel goed te gebruiken bij een muzikale stoelendans, een alternatief op de gewone stoelendans. Want bij het draakje zit een stokje en dit stokje wordt aan het einde van de muzikale stoelendans een dirigentstokje.

2015-07-01 10.53.27

En dat is niet zomaar. Er zijn altijd kinderen thuis, op het kinderdagverblijf of op school die wat stiller zijn, teruggetrokken of nog niet zo goed durven. Je kunt met dit dirigentstokje heel goed een ‘ leiden en volgen spelletje’ doen.
Je zet stoelen of krukjes (zoveel als er kinderen zijn) in een kring. Op iedere stoel leg je een muziekinstrument ook Guiro het draakje.

De kinderen lopen rond en moeten als de muziek stopt zo snel mogelijk een muziekinstrumentje pakken. Maar er zit een addertje onder het gras.
Op één van de stoelen ligt géén muziekinstrumentje.
Het kind dat geen muziekinstrumentje heeft mag er één van de stoelen afhalen en in het midden van de kring gaan staan. Hij mag het ritme van de muziek meespelen als de muziek weer aangaat.

guiro muziekinstrument

Dit herhaalt zich totdat er één kind overblijft en de andere kinderen in het midden van de kring met een muziekinstrumentje staan. Het laatste kind heeft gewonnen en is de dirigent van zijn orkest.

Hij mag op een stoel gaan staan en met het stokje van Guiro het draakje de maat aangeven.
Stokje laag is zachtjes spelen met de muziekinstrumentjes.
Stokje hoog is hard spelen en stokje op de rug is stoppen.
Je kunt nu wisselen van dirigent. Je zult zien dat ieder kind geniet van dit spel.

goki-guiro-draakjedeze schattige guiro is te bestellen in de webshop