Spring naar inhoud

Duurzame speelgoed merk Hape uitgelicht

Geschreven door: Tanja Damhof-Wohlsperger
Datum: 8 maart 2018

Hape: een geweldige verantwoorde merk wat betreft  productie en leereffect bij het spelen!

Deze merk  heeft informatie op haar website zo overzichtelijk en compleet dat ik de stukken alleen vertaald heb. Ik geloof hun en ben verkocht. Een van mijn lievelingsmerken!

Verantwoordelijkheid voor het milieu

Materialen
Als werelds grootste producent van houten speelgoed is Hape afhankelijk van het gebruik van natuurlijke materialen. Plastic onderdelen zijn duurzaam genoeg om generaties lang mee te gaan, zodat speelgoed wordt doorgegeven in plaats van weggegooid.

Productie
Hape heeft strategisch overwogene energieverbruik en verpakkingsopties om de impact op het milieu te minimaliseren en de efficiëntie te maximaliseren.

Bijproducten en afval
Hape heeft belangrijke processen geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat de verscheidenheid aan geproduceerde bijproducten een minimale impact hebben. Een waterzuiveringssysteem gebruikt beperkte of geen chemicaliën om het gereinigde water terug in de circulatie te brengen.

Verzending & transport
De Hape-fabriek op slechts 3 km van de haven Ningbo-Zhoushan, een van de grootste havens ter wereld, creëerde transport en ecologische voordelen.

 

 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Samenwerkingsprogramma’s
Het opleiden van leveranciers en buren over de voordelen van duurzaamheid zorgt voor meer bewustzijn. Doorlopende technische programma’s hebben plattelandsgemeenschappen geholpen om duurzame lokale economieën te creëren. Hape heeft 3 scholen op het platteland van Guizhou gebouwd voor meer dan 3000 kinderen en hun gezinnen.

Lopende projecten
Hape bouwt momenteel in Gongtong een faciliteit voor vroegschoolse educatie van wereldklasse en milieuontwikkeling. Onderwijs zal kinderen in staat stellen om de schoonheid van de natuur, de traditionele Chinese cultuur, lokale hulpbronnen en universeel spel te ervaren. De Campus zal faciliteiten bevatten voor het hosten van onderzoeks- en onderwijsgroepen die het gebruik van bamboe en andere natuurlijke materialen onderzoeken.

 

 

Certificeringen

Veiligheid en kwaliteit
Onze producten voldoen aan veiligheid en kwaliteitsnormen.

Chemische materialen
Alle chemische materialen worden onmiddellijk nadat ze zijn geleverd en ontvangen, gecontroleerd. Elke levering wordt getest door een gecertificeerd extern laboratorium.

Onafhankelijke lab
We updaten ons producttestrapport elk jaar met behulp van een onafhankelijk gekwalificeerd labo.

Herhaalbare procedure
We schatten het productmateriaal, het ontwerp en de technologie die nodig zijn in elke productontwikkelingsfase. Dit verzekert een hoge volumeproductie van veilige en 100% kwaliteitsproducten.

Fysieke veiligheidstest in elke cyclus
In elke productiecyclus voeren we een fysieke veiligheidstest uit voor de eerste batch van elk nieuw product.

Kwaliteitsnormen zonder winstoogmerk
FSC is een onafhankelijke, niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk die is opgericht om het verantwoord beheer van de bossen in de wereld te bevorderen. We bieden klanten FSC-producten om het idee te ondersteunen.

 

 

 

Missie en filosofie

Onze missie
Hape gelooft dat de toekomst begint en tot onze kinderen behoort. Het is onze plicht om hen oneindige mogelijkheden te geven, niet onoplosbare problemen. Ons speelgoed is gemaakt om te spelen, te leren en te verkennen van de wereld waarin we leven; door verantwoorde bedrijfspraktijken willen we de wereld in een betere staat achterlaten dan toen we deze ontvingen.

Onze filosofie
Hape-speelgoed is in de eerste plaats ontworpen voor kinderen. Elk product is ontwikkeld om de ontwikkelingsvaardigheden van een kind te verbeteren. Noch taal, noch cultuur, noch geslacht belemmert de intuïtieve spelpatronen. Wat kinderen zien als leuk, herkennen ouders en opvoeders als passende leerervaringen; sociale, sensorische, fysieke en emotionele vaardigheden.

 

 

Link naar hape speelgoed van Toys42hands. Kom regelmatig kijken, want er wordt steeds aangevuld met nieuwe producten 🙂

De teksten en foto’s van van de website van Hape, vertaald en ingekort. Wil je de originale teksten lezen:
Hape toys website