Spring naar inhoud

Aanrader roer voor rolplank / multifunctionele grove motoriek trainer

Geschreven door: Karin Stolk-Tangenbergh
Datum: 4 oktober 2018

Roer voor de rolplank als grove motoriek trainer

Geniet van de fantasie van kinderen

Al een poosje ligt deze geweldige rode stok met blauwe ballen aan de uiteinden in kinderpraktijk Bij Kee. Toegevoegd aan de collectie materialen, zonder erbij te vertellen wat het is. Geweldig als je ziet wat er voor mogelijkheden zijn met deze stok!

Trommelen, majorette, evenwichtsstok, tennisstok…

Het eerste kind begon er uiteraard mee op de fysiobal te trommelen, hé dat geeft een leuk geluid! De volgende gebruikte hem als majorette stok, een ander als evenwichtsstok bij het lopen over de balk, als stok om ballonnen hoog te houden (met twee handen) en als tennisstok. We gebruikten hem verticaal als stokkenvangspel en als wegwijzer in een parcours. Doordat de stok groot is, stimulier je de grove motoriek met al deze toepassingen.

Stok in combinatie met rolplank

Pas na een aantal weken kwam iemand op het idee om de stok te combineren met de rolplank, en zichzelf zo voort te bewegen. Geweldig om te zien dat deze mogelijkheid door een kind zelf werd ontdekt. Door deze stok als roer te gebruiken op de rolplank wordt het evenwicht getraind en dat is hard werken voor je hele lijf, dat is grove motoriek. Zittend en liggend is dit roer te gebruiken, waarbij je je afwisselend af moet zetten. Hierdoor moet je afzet aan beide kanten even hard zijn, anders ga je natuurlijk scheef.

Aanwinst door de multifunctionelle mogelijkheden

Ik vind dit roer een aanwinst want het is multifunctioneel te gebruiken in mijn kinderpraktijk. Met eventueel een paar stukjes gekleurd tape op de stok kun je de kinderen ook uitdagen om hem op een andere plek vast te houden wanneer je er activiteiten mee uitvoert.
Door de schuimrubber ballen aan de uiteinden is het ook een veilige stok, die ik met plezier bij elke leeftijdsgroep in kan en wil zetten. Hij prikkelt de fantasie en is voor veel oefeningen te gebruiken. Een echte aanrader dus!

Wil je meer lezen over de rolplank, klik hier voor de ROLPLANK BLOG

Het roer is te bestellen in de webshop