Spring naar inhoud

Reflectorband recht trekken met twee handen

Geschreven door: Tanja Damhof-Wohlsperger
Datum: 3 februari 2016

Vorig jaar kwam mijn schoonvader een keer met vier reflectorbanden voor ons kids. Had hij in de winkelstraat als reclame gekregen. Super leuk. Ons kids waren er dagen lang mee zoet.

reflektorband Collage

Hoe hard moet je tikken dat hij oprolt? Doet het pijn? Dat kun je prima eerst bij je zelf voorzichtig opbouwen. Dan doe je het om een stok en kun je kijk haard slaan. Is dat voor iedereen het zelfde? Is het anders als je kleren aan hebt of op je blote arm? Een dun tshirt of een dikke spijkerbroek, maakt dat nog verschil? Om wat kan hij allemaal rollen? Zachte knuffeldier of harde stok, wat gaat beter?

reflektorband3

Ik was onder de indruk van wat ze op sensomotorisch gebied allemaal te ontdekken wisten met zo een klein dingetje. 8 jaar is een ontdekker leeftijd, dat kon ik heel goed merken.

reflektorband1 Collage

Maar het was een paar dagen later dat het kwartje bij mij viel dat dit in het assortiment van Toys42hands moet. Ons oudste, inmiddels 13 jaar was buiten met ons buurjongetje van 2 aan het spelen. Een kind van 2 kun je  verrassen, heerlijk! Hij was dus helemaal in de ban van dit kleine ding dat van een strakke stok oprolt in een slakje. Nog een keer, nog een keer, nog een keer, wel 100 keer, en elke keer weer net zo verrast als bij de eerst keer.

reflektorband2Collage

Maar zodra het opgerold was, gaaf hij het terug aan zijn grote vriendin die het weer recht maakte voor hem. Dat is dus motorisch best een tweehandige uitdaging! Dat lukte hem nog niet, en ons dochter met hemiparse wel! En omdat die kleine joch het zo leuk vond heeft ze het wel 100 keer gedaan.

Helaas kan ik met het reflectorband geen 2 jarige meeleveren, maar misschien heb je zo eentje wel ergens in de buurt rondlopen.

jtoys-reflectorbanden-2-stuksReflectorbanden te bestellen in de webshop