4 Speelsuggesties van Els Rengenhart voor de Waterbeads

Waterbeads

 

Van Tanja van toys42hands kreeg ik ook nog waterkralen opgestuurd om uit te proberen. Kleine ronde kraaltjes die uitzetten in water. Uitgezet voelen ze glad en ook enigszins stevig aan. Het duurt wel even voor dat ze al het water hebben opgenomen. Wij bleven er maar water bijgieten.

Uitgezet zijn de kralen leuk om naar te kijken en voelen ze glad maar wel prettig aan. Ze lokken uit om te voelen.

 

Enkele spelsuggesties:

 

1. Voor duim en wijsvinger, pincettengreep

Helemaal opgevuld met water kun je ze een voor een tussen je duim en wijsvinger oppakken. Je kunt bijvoobeeld de witte kralen er uit halen en die apart in een glas doen. Dat moet wel behoedzaam gebeuren om ze niet tussen je vingers door te laten glippen.

2. Van een hand in de andere en voelen

Het is ook leuk om een handje kralen op te pakken en ze van je ene hand in je andere te laten rollen. Dat is fascinered om naar te kijken en ook het gladde en natte gevoel houdt je aandacht vast.

3. Gieten

Met de natte en gladde uitgezette kralen kun je als met een soort vloeistof gieten. Je kunt ze op die manier in een glas of een kopje gieten maar ook over je handen of je voeten. Het is handig om dat bijvoorbeeld in een plastic afwasbak te doen.

4. Er na kijken

Verdeeld over bijvoorbeeld theeglazen zijn ze leuk om naar te kijken. Ook kun je er de Sensory Tubes – te vinden bij cadeautips – of een doorzichtige vaas of glas mee op vullen.

 

 

 

 

 

 

Structuur aanbieden voor spelen met Waterbeads

De speelmogelijkheden van deze kralen zijn vrijwel onbeperkt. Wel heeft het materiaal net als de Happy Senso Gel van zichzelf weinig structuur. Om het spel niet in chaos te laten eindigen is wel enige structuur nodig. Dat kan door bijvoorbeeld de speelruimte te beperken met een afwasbak, een kleine hoeveelheid kralen tegelijk aan te bieden of een gerichte opdracht te geven.

 

Waterbeads zijn te bestellen in gekleurd of transparent in de webshop

Els Rengenhart

About Els Rengenhart

Ik ben Els Rengenhart en heb als ergotherapeut ongeveer veertig jaar kinderen en volwassenen behandeld met problemen met prikkelverwerking (ook wel sensomotorische integratie, sensorische integratie of sensorische informatieverwerking genoemd). Die ervaring heb ik deels opgedaan in dienst van kinderrevalidatiecentra en deels als zelfstandig gevestigd ergotherapeut in mijn praktijk in Groningen. De behandelingen van de kinderen en soms ook van volwassenen bestonden voor een groot deel uit eenvoudige spelletjes of activiteiten. Deze spelletjes en activiteiten zijn samen met andere praktische informatie over prikkelverwerking beschreven op de website www.sensomotorische-integratie.nl Ik hoop daardoor een positieve bijdrage te leveren aan de dagelijkse gang van zaken van een kind met prikkelverwerking- of sensomotorische integratie problemen. Ik hoop dat de adviezen, activiteiten en spelletjes ertoe bijdragen dat u samen met uw kind meer plezier heeft en dat het leven er voor u en uw kind leuker op wordt. In 1972 heb ik een studiebeurs gewonnen van de Amerikaanse Vereniging voor Ergotherapie. Daardoor heb ik toen drie maanden in de Amerika rondgereisd en kennis gemaakt met A. Jean Ayres en haar behandelmethode - sensorische integratie. Vanaf 1975 tot 2012 heb ik verschillende cursussen sensomotorische integratie gegeven, met name voor paramedici. Als docent was ik lange tijd verbonden aan verschillende NDT (Bobath) cursussen. Momenteel ben ik nog beschikbaar voor video-analyse, training, supervisie en consulent op het gebied van sensomotorische integratie en ook als zodanig werkzaam voor het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise). Ik ben getrouwd met Bart de Vries. We hebben twee volwassenen zoons en twee kleinzoons. Els Rengenhart, ergotherapeut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *