Wenskaarten met reuzestempels

Hoe goed email, whatsapp en sms ook werken er gaat wat mij betreft niets boven een persoonlijk kaartje via de post. Iets wat je vast kunt houden, op kunt hangen of in een mooi doosje kunt bewaren. Ik stuur graag kaarten om allerlei redenen en altijd hoor ik weer hoe blij iemand is met ‘echte’ post. Om het nog persoonlijker (en vooruit dan, ook goedkoper te maken, die online kaartjes van Greetz zijn erg leuk en vooral reuze handig maar het kan aardig in de papieren gaan lopen) maak ik regelmatig zelf wenskaarten. Ik maak er dan altijd een heleboel tegelijk zodat ik een voorraadje heb voordat iedereen spontaan gaat bevallen of een been breekt. Mijn kinderen zijn gek op stempelen en helpen graag mee bij het maken van deze kaarten. In deze blogpost kun je lezen hoe je zelf wenskaarten kunt maken met de mandala stempels en hoe je kind hiermee zijn motorische vaardigheden kan verbeteren.

Wat heb je nodig?

  • Blanco postkaarten
  • Waterverf en een platte kwast
  • Mandala stempels
  • Inkt
  • Kleurpotloden
  • Letterstempels

Stap 1

Eerst maak je met de waterverf een mooie lichte ondergrond door brede strepen te trekken in 1 kleur. Laat het papier daarna goed drogen, soms trekken de kaarten een beetje bol bij het drogen, dan kun je er  eventueel iets zwaars op leggen. Door met waterverf te werken kleurt het papier licht en komen de kleuren van het potlood extra mooi naar voren. Tijdens het verven kan je kind heel goed oefenen met een juiste pengreep met weinig druk (als de haartjes helemaal plat op het papier liggen drukt je kind te hard).

reuzestempel Collage

Stap 2

Met de dieren mandala stempels maak je een afdruk op elke kaart. Laat de afdruk ook goed drogen (test evt. met een stukje keukenpapier of het nog afgeeft, zolang het nog afgeeft kun je niet naar stap 3). Stempelen is een precies karweitje, eerst stevig in de inkt drukken, dan op het papier drukken en vervolgens in 1 rechte beweging omhoog tillen.

reuze stempel

Stap 3

Kleur de afdrukken mooi in met heldere kleuren. Kinderen kunnen al vanaf de kleuterleeftijd heel goed kleine bewegingen leren maken binnen een patroon en daarvoor zijn deze stempels zeer goed geschikt. Mijn kinderen en ik werken graag met de driehoekspotloden van Stabilo en de neon tekstmarkers van Faber Castell. Die liggen goed in de hand en geven juist op het door waterverf gekleurde papier een schitterend resultaat.

IMG_2182

Stap 4

Voeg een persoonlijke boodschap toe door met de letterstempels een tekst te stempelen. Schrijf de tekst voor jonge kinderen eventueel even voor zodat ze de stempels in de goede volgorde kunnen leggen. Als je kleuter de letters gespiegeld heeft gestempeld dan is dat op zich geen probleem en passend bij de leeftijd. En eerlijk gezegd vind ik het er ook altijd wel grappig uit zien ;-). Laat je kind ervaren wat er gebeurt tijdens het draaien van de stempel.

reuzestempelkaart

jtoys-mandala-dieren-contourstempels-6-stuksreuze stempel en bijpassende stempelkussen vind je in de webshop

Marieke la Verge

About Marieke la Verge

Ik ben Marieke la Verge, trotse moeder van 3 zoons (6,8 en 10 jaar), Oefentherapeut Cesar en kinderoefentherapeut in mijn praktijk in Werkendam. Als kinderoefentherapeut ondersteun ik kinderen in hun motorische en sensorische ontwikkeling door met ze te spelen. Zo krijgen ze de kans om zelf hun bewegingsmogelijkheden uit te breiden en hun zelfvertrouwen te laten groeien. Daarnaast geef ik ouders/verzorgers, pedagogisch medewerkers en leerkrachten adviezen op maat om een veilige maar tegelijkertijd uitdagende omgeving voor kinderen te creëren. Ik heb een grote en brede interesse in mensen, bewegen, kinderen en spelen. Door middel van dit blog wil ik op een positieve en eerlijke manier inspiratie bieden zodat zo veel mogelijk kinderen zich goed kunnen (leren) bewegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *