Tweehandig rits open zipit monster

Wat een geinig etui met al die ritsjes! Mijn eerste reactie blijkt niet helemaal correct, het zijn namelijk niet een heleboel ritsjes, het is één lange rits die je volledig kan openen. Kan dat echt? Ja zeker dat lukt!

zip-it-ritstasjes-collage

Je hebt er wel twee goed samenwerkende handen voor nodig. De ene hand om het etui te fixeren terwijl je met de andere hand de rits los trekt. Wanneer je de bocht om gaat heb je even extra aandacht nodig. Je moet de zipper als het ware de bocht om helpen. Maar als je dat eenmaal een keer hebt gedaan is het zeker niet moeilijk.

ritstas-openen-collage

Als je de rits helemaal hebt open getrokken zul je verbaasd staan over de lengte. Het is echt waar, één lange grote rits, heel tof!

open-zip-it

Daarna is het natuurlijk de kunst om het etui ook weer helemaal in elkaar te ritsen. Het is eenzelfde trekbeweging alleen dan met de rits omgekeerd. Wil je juist de andere hand oefenen, dan is het natuurlijk geen probleem om beide handelingen in omgekeerde richting uit te voeren. Maar let op, dat vergt net even wat meer aandacht omdat je dat niet bent gewend. Je gebruikt namelijk automatisch eerst de hand waar je normaal mee schrijft en die het gemakkelijkst aanvoelt.

zip-it-klein-collageAls je het etui net niet helemaal sluit, zie je de bek van een ‘monster’, vandaar de naam.
ritstas-open-bek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De serie kent  verschillende maten, er is een grote en een kleine variant en zelfs een heel kleine voor muntjes als sleutelhanger. Allemaal even geinig!

zipit-monster-ritsetuiRitstasjes zipit zijn te bestellen in de webshop

Majella

About Majella van 't Hul

Mijn naam is Majella van ’t Hul, getrouwd en moeder van 4 kinderen waarvan de oudste twee inmiddels het huis uit zijn. Wij wonen in Hengelo (Ov.) in het prachtige Twentse landschap. Sinds 2014 ben ik werkzaam als ambulant begeleider voor Koninklijke Kentalis in Enschede. Daarvoor heb ik bijna 10 jaar gewerkt met kinderen uit de cluster 3 doelgroep. Kinderen met een motorische beperking of chronische ziekte ondervinden regelmatig moeilijkheden bij het leren schrijven. In die tijd heb ik me in dit vakgebied verdiept en gespecialiseerd. Ik haalde mijn diploma als schrijfspecialist in 2010 in Amsterdam. Het heeft me altijd mateloos gefascineerd hoe het proces van leren schrijven zich voltrekt in de totale ontwikkeling van een kind. In de huidige maatschappij is het gebruik van smartphones, tablets en computers niet meer weg te denken. Waarom zou je nog leren schrijven tegenwoordig? Omdat schrijven meer is dan een schriftelijk communicatiemiddel! Het motorische aspect van deze vaardigheid is een zeer ten onrechte, bijna verwaarloosd onderdeel binnen het huidige basisonderwijs. Ik heb hierover al meerdere artikelen geschreven. Juist in deze tijd waarin het zo gemakkelijk is om digitaal een boodschap over te brengen is het van cruciaal belang te blijven schrijven. Mede daarom ben ik in 2015 van start gegaan met een eigen praktijk ‘Grip op Schrijven’ waarin ik het belang van schrijven benadruk en hoop dat ik scholen kan overtuigen van het nut ervan. In dat kader ben ik erg blij met webshops zoals Toys42Hands van Tanja Damhof. Het staat werkelijk bol van de materialen die stuk voor stuk inzetbaar zijn ter stimulering van de grove en fijne motoriek. Materialen waar ik scholen op mijn beurt weer attent op kan maken als ze ergens naar op zoek zijn. Ik zou zeggen doe je voordeel met de vele blogs die er al te vinden zijn. Ik zal er zeker en met veel plezier ook mijn bijdrage aan leveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *