Spierkracht en coördinatie van de vingers verbeteren

Lekker experimenteren als een ware onderzoeker met een pipet en water en zo de spierkracht en coördinatie van de vingers verbeteren. Dat heb je nodig voor een goede pengreep!

druppelaar
Handig en leuk voor kinderen die de neiging hebben om te knijpen in hun potlood of juist moeite hebben om deze met genoeg kracht vast te houden.

Met doorzichtige glazen en verschillende kleuren water gekleurd met voedingsmiddelenkleurstof of limonadesiroop kan je kind de mooiste kleuren leren mengen.

Handig bij het leren schrijven en het aanleren van een goede pengreep.  Want goed bewegen kun je leren bij de oefentherapeute, maar fijn thuis. Wat heb ik een mooie baan!

 

learning-resources-gedraaide-druppelaars-4-stuks

Deze artikel is te bestellen in de webshop

 

Marieke la Verge

About Marieke la Verge

Ik ben Marieke la Verge, trotse moeder van 3 zoons (6,8 en 10 jaar), Oefentherapeut Cesar en kinderoefentherapeut in mijn praktijk in Werkendam. Als kinderoefentherapeut ondersteun ik kinderen in hun motorische en sensorische ontwikkeling door met ze te spelen. Zo krijgen ze de kans om zelf hun bewegingsmogelijkheden uit te breiden en hun zelfvertrouwen te laten groeien. Daarnaast geef ik ouders/verzorgers, pedagogisch medewerkers en leerkrachten adviezen op maat om een veilige maar tegelijkertijd uitdagende omgeving voor kinderen te creëren. Ik heb een grote en brede interesse in mensen, bewegen, kinderen en spelen. Door middel van dit blog wil ik op een positieve en eerlijke manier inspiratie bieden zodat zo veel mogelijk kinderen zich goed kunnen (leren) bewegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *