Schuifspel diamanten

Er zijn vele soorten schuifspellen met veel verschillende schuifvormen, maar echte diamanten die ook nog eens hun eigen plek op het bord willen… dat heeft alleen deze diamantenschuifspel.

diamantspel1

Dit spel kent veel verschillende uitdagingen. Ken je alle kleuren? Kun je met één of twee handen de diamanten verschuiven? Weet je wat onder en boven is? Kun jij behalve schuiven ook draaien? Vinden jou diamanten de weg door het doolhof? Lukt het jou om alle opdrachten goed uit te voeren?
Het diamtenschuifspel bevorderd niet alleen de oog-handcoordinatie, het is perfect voor de ontwikkeling van de motoriek. Beide handen kunnen worden gestimuleerd en de uitdaging zit in het gebruik van de “andere hand”.

schuifdiamant2

Voor de jongste kinderen (vanaf 3 jaar) is het een aantrekkelijk speelbord, voor de oudste kinderen (tot 10 jaar) zit de uitdaging in het maken van de opdrachten die oplopen in moeilijkheidsgraad.

diamantschuif3diamantschuif4

Doordat dit spel gespeeld kan worden voor kinderen vanaf 3 tot 10 jaar is het uitermate geschikt voor Speelotheken, BSO, Kinderdagcentra, Peuterpseelzalen en Therapeuten met een eigen praktijk.
Iedere professionele organisatie die met kinderen werkt en kinderen optimaal de kans wil geven om zich te ontwikkelen zou dit spel in huis moeten hebben!

diamantschuif5

Het kan zowel los op een tafel als hangend aan de muur gebruikt worden en het materiaal is stevig en degelijk. Het is makkelijk schoon te maken en geeft jarenlang speel en leer plezier!
Doordat het diamantenschuifspel motorische vaardigheden op een speelse wijze traint is het een uitstekende voorbereiding op schoolse vaardigheden zoals het schrijven.

diamant6

De bewegingen die gemaakt moeten worden zijn een voorbereiding op het schrijven van de letters doordat er zowel vanuit de pols als vanuit de vingers “gewerkt” moet worden.
Alle combinaties van schrijfletters zitten in de bewegingen van het schuiven verwerkt.
Het inzicht in de ruimtelijke orientatie is een absolute voorwaarde om tot rekenen te komen. Begrippen als links, rechts, midden, eerste, tweede, boven en onder zijn noodzakelijke voor het rekenen.

diamant7

Dit diamantenschuifspel heeft alle voorwaarden in huis om kinderen optimaal te helpen met hun ontwikkeling op zowel motorisch als cognitief gebied.

schuifspel-diamantenhet spel is te bestellen in de webshop

Claudia Benmesahel-Kruidbos

About Claudia Benmesahel-Kruidbos

Mijn naam is Claudia Benmesahel-Kruidbos, Ik ben getrouwd en heb 2 heerlijke, maar totaal verschillende kinderen, de oudste hoogbegaafd en de jongste meervoudig gehandicapt. Zij stellen mij steeds weer voor een nieuwe uitdaging en laten me zien dat er altijd een mogelijkheid om te leren is. Sinds 2010 heb ik een eigen praktijk waarin ik leer-en opvoedondersteuning biedt aan kinderen en ouders. Daarnaast ben ik werkzaam op diverse scholen waar ik niet alleen de kinderen begeleid maar ook de leerkrachten. In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van Speelotheek Ketelbinkie en regiocontact persoon voor de VSN (Vereniging Speelotheken Nederland). Sinds 2012 begeleid ik met mijn collega Marjon het Bolleboosproject waarbij elke woensdagmiddag kinderen die behoefte hebben aan “een beetje meer” een uitdagend uurtje krijgen aangeboden. Hierbij maken we gebruik van de spellen uit mijn praktijk. Nieuwschierig geworden... kijk dan eens op de site van www.leerdenken.nl of www.onderwijsadviesflevoland.nl. “Op het moment dat ik stop met leren, beperk ik een kind in zijn ontwikkeling door mijn gebrek aan kennis.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *