Samenwerken met de team teken spin

Samenwerken met team tekenen

Tekenen in een team? Ja, in een team! Je moet namelijk samenwerken om een tekening te kunnen maken.

 

Voor minimaal drie en maximaal zes mensen

Deze houten tekenspin heeft in het midden een gat waar je precies een potlood of stift door kan steken. De pootjes van de spin haak je eenvoudig aan het elastiek, dat rondom het midden gespannen is. Met deze pootjes is de tekenspin van alle kanten te sturen. Er zijn zes van deze pootjes, waardoor je met minimaal drie en maximaal zes mensen tegelijk kunt tekenen. Je maakt een plan, pakt allemaal een pootje vast en dan ga je beginnen. Let wel op, het is teamwork! Wanneer de een naar voren beweegt, beweegt de ander juist naar achteren.

Communiceren, luisteren, kijken en concentreren

Ik ben met een aantal vriendinnen op de grond gaan liggen, wat weer goed is voor je houding en een aantal reflexen. We hadden een groot vel papier in het midden liggen en ons plan was meteen duidelijk: we gaan een tekening maken. Al snel merkte een van de vriendinnen op dat op z’n kop tekenen best lastig was! Communiceren, luisteren, kijken naar de anderen en concentreren is daarom wel heel belangrijk. Wanneer de stokjes niet ‘strak’ gehouden worden gaat er makkelijk een los, die haak je er ook zo weer in.

Samenwerken is essentieel

Het samenwerken is essentieel, wanneer iemand niet meewerkt lukt de opdracht niet. Uiteraard heb je geduld nodig, met jezelf maar zeker ook met de anderen. Het weken met deze tekenspin bevordert de motoriek, de kleiner de opdracht hoe fijner de motoriek die geoefend wordt.

Toepassbaar

Je kunt natuurlijk ook iets schrijven, uitrekenen, een doolhof volgen of … je krijgt vanzelf een heleboel ideeën wanneer je deze ‘teamtekenen’ in je handen krijgt. Het is te gebruiken aan een tafel, zittend en staand, maar ook liggend op de grond. In een klas, praktijk, op school, bij een teamtraining, thuis, op een feestje, … Fijn om actief bezig te zijn met elkaar en het kan ook op je lachspieren werken 😉

Supergaaf product

Ben je klaar? Dan haak je de stokken weer van het elastiek af en kan het geheel in een mooie platte doos opgeruimd worden. Het materiaal is stevig en mooi afgewerkt, aan de uiteinden van de pootjes zit een rode knop die zorgt dat de stokken lekker in de hand liggen. Ik vind het weer een supergaaf product van ‘small foot’.

 Team tekenen is te bestellen in de webshop

Karin Stolk-Tangenbergh

About Karin Stolk-Tangenbergh

Kee dat ben ik: Karin Stolk, zelf moeder van 3 mooie kinderen. Mijn voorletters zijn K. E. E. vandaar dat mijn kinderpraktijk de naam ‘Bij Kee’ heeft gekregen. Ik ben al 25 jaar leerkracht op de basisschool. Het lesgeven doe ik nog steeds met heel veel plezier, maar ik vind het steeds interessanter worden om samen met een kind op zoek te gaan naar zijn of haar eigen kracht. Wie ben jij, wat vind jij leuk en wat zijn jouw kwaliteiten en talenten? Wat heb je nodig om deze in te zetten en te gebruiken in de wereld om je heen? Ik zie steeds meer kinderen die problemen ondervinden in hun ontwikkeling op verschillende gebieden, zowel cognitief als gedragsmatig. Deze kinderen krijgen dan al snel een stempel omdat er in een onderzoek vaak alleen naar de symptomen wordt gekeken. De oorzaak wordt dan niet aangepakt en het probleem blijft bestaan. Zo kan het zijn dat een kind met leesproblemen een probleem heeft met de samenwerking van de ogen, of dat er een reflex nog aanwezig is waardoor bij het kind het leesproces niet zo verloopt als we zouden verwachten. Meestal moet dit kind dan vaak extra oefenen, leesmeters maken, maar dit levert alleen maar meer frustratie en tegenzin op omdat de oorzaak blijft bestaan. Kinderpraktijk bij Kee gaat op zoek naar ‘de uitdaging’ voor dit kind. De uitdaging is de oorzaak van deze problemen, en om deze de baas te worden gaan we hiermee aan het werk. Alleen op deze manier kom je uit de vicieuze cirkel en wanneer een kind goed in zijn vel zit en rust in zijn/haar lijf heeft komt het weer tot leren. In het basisonderwijs zijn steeds meer kinderen met een uitdaging, zowel op het gebied van leren als op het gebied van de ontwikkeling. Zo ontstond bij mij de wens om mijzelf te gaan ontwikkelen in de mogelijkheden om de kinderen met een uitdaging hulp te kunnen bieden. Een kinderpraktijk die er speciaal voor het kind is, om het te helpen om zijn of haar uitdaging de baas te worden en zo een stevige basis te ontwikkelen waar hij of zij een leven lang op verder kan bouwen… dat zou wil ik graag willen bieden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar opleidingen die bij mijn missie passen. Deze heb ik gevonden en een groot deel heb ik al afgerond, maar er zijn zo veel mooie dingen te leren dat ik nog lang niet uitgeleerd ben. Ieder kind is uniek, ieder kind heeft zijn eigen uitdaging en ieder kind heeft dus zijn of haar eigen hulpvraag. Bij Kee zijn er daarom verschillende mogelijkheden, maar daarover is meer te lezen op de pagina aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *