Ruimtelijke waarneming en taalontwikkeling stimuleren met magneetblokken

Magneetblokken zijn een constructiemateriaal voor alle ontwikkelingsleeftijden.

Tip 1: magneetblokken

Voor kinderen met een jonge ontwikkelingsleeftijd zijn magnetische bouwblokken onmisbaar. Zonder kracht en goed richten komen twee blokken automatisch op de juiste manier op of naast elkaar. Trots kan zo veder gebouwd worden.

-2 dimensionaal

dus plat op de tafel ontstaan met deze eenvoudig geomatrische vormen de leuksten figuren.

 

-3 dimensionaal

Maar juist magnetische blokken nodigen natuurlijk ook uit om de lucht in te bouwen. Deze blokken hebben niet heel sterke magneten, er is dus sturing en fijne motoriek nodig om de constructies stevig en houdbaar te bouwen.

 

-Uitdaging voor oudere kinderen blijft

Het leuke aan constructie materiaal als magneetblokken is, dat ook materiaal dat voor jongere kinderen is aangeschaft voor oudere nog steeds uitdagingen bied

 

TIP 2: in plaats van 1 grote liever 2 kleine verpakkingen

Om genoeg blokken te hebben om leuk te kunnen spelen kan in plaats van een grote ook twee kleine verpakkingen aangeschaft worden. Voordeel is, dat je twee identieke setjes hebt om
dit hier te kunnen doen:

 

-ruimtelijke waarneming en de taalontwikkeling

Met een muur tussen twee spelers kan die ene een figuur leggen en daarbij aan die andere uitleggen welke stukken gebruikt moeten worden en waar ze geplaatst moeten worden.

– variante voor jongere kinderen

Het kind staat achter jou en kijkt dus wat jij doet. Op die manier kan het direct bij sturen als er niet genoeg informatie gegeven is. Het kind ziet immers direct wat zijn instructie bij de andere voor een handeling veroorzaakt.

Magnetische blokken zijn te bestellen in de webshop

Tanja Damhof-Wohlsperger

About Tanja Damhof-Wohlsperger

Geboren 1975 in Zuid-Duitsland. Voor de liefde naar Nederland gekomen. Samen ouders van Jessica (2002), Tom (2007), Rick (2007) en Kimberly (2007). Tweetalig opvoeden. Webshop eigenaar (Toys42hands is mijn vijfde kindje). Houdt van zon, zomer en tuinieren (lekker zwarte aarde onder de vingernagels). Pdd-nos is kind aan huis. Knutselen in alle vormen en kleuren (geniet ervan hoe de kinderen het oppakken en hun eigen draai eraan geven). Theedrinker. Probeert weer te lezen (sinds de geboorte van de drieling niet meer aan toe gekomen) en duikt dan helemaal in de verhalen in (aanrader: Buntschatten und Fledermäuse von Axel Brauns). Dyslexie in de familie. Geniet van de wekelijkse bodybalans les bij Jeffrey. Staat graag in de keuken om te bakken en te koken en geniet er dan van om samen te eten. Vindt uit eten gaan heerlijk, gebeurt niet vaak genoeg. Doe maar normaal mentaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *