Rad van fortuin: educatief voor thuis, in de klas of in de praktijk

Een prachtig en educatief spel voor thuis, in de klas of in de praktijkis dit Rad van fortuin.
Het rad is geheel van hout en wordt geleverd in een kartonnen doos, welke makkelijk op te ruimen is. Het rad van fortuin is snel en makkelijk uit elkaar te halen, dus ook snel weer opgeruimd. Het rad ziet er vrolijk uit.

Doel van het spel

Het doel van het spel is het leren van de de letters van het alfabet en de telrij van 1 tot en met 30. Op het rad zijn ook nog 4 jokers afgebeeld, welke de fantasie van kinderen bevordert. Het leren van de kleuren kan ook direct geoefend worden.
Het materiaal kan goed ingezet worden naast iedere methode.

Cijfers, letters en kleuren

 1. Jonge kinderen kunnen zo makkelijk al spelend met het materiaal ontdekken welke kleuren, cijfers en letters in de omgeving te zien zijn.
  Draai aan het rad: welke kleur zie jij om je heen?
  Draai aan het rad: welk getal zie je? Leg dan hetzelfde aantal blokjes, potloden etc. neer. Draai aan het rad: welke letter is het? Kun je het nazeggen? Welk woord begint met die letter? Zoek eens een voorwerp om je heen met deze beginletter.
 2. Oudere kinderen kunnen zelf met dit mooie rad van fortuin aan de slag. Zo kunnen zij het alfabet oefenen.
  Draai aan het rad: welke letter komt ervoor en erna? Hoeveel namen, dieren, plaatsen etc. kun jij vinden met deze letter in 1 minuut? Het rad kan ook ingezet worden bij het oefenen met rekenen.
  Draai 2x aan het rad: kun jij deze getallen optellen of vermenigvuldigen?
 3. Oudere kinderen kunnen zelf ook bingo spelen om de cijfers en letters te leren.
  Draai aan het rad en kijk of het cijfer of de letter op jouw bingokaart staat.Dit rad van fortuin geeft zeker weer een nieuwe uitdaging om mee te spelen. Ieder kind wil graag aan het rad draaien.
  Het is natuurlijk ook mogelijk om of de letters of de cijfers af te plakken.

Conclusie

Voor ieder kind is de fase van concreet materiaal zeer belangrijk.
Door al handelend bezig te zijn, worden beide hersenhelften gestimuleerd.

Het rad van fortuin is voor ieder kind leuk om mee te spelen in iedere klas en in de praktijk. Kinderen kunnen ook thuis al spelend bezig zijn met dit kleurrijke rad. Dit rad is zeker ook leuk om te gebruiken voor bijv. een zomerfeest of kinderfeestje.

Het rad is te bestellen in de webshop

Astrid Worst

About Astrid Worst

Mijn naam is Astrid Worst. Trotse moeder van een dochter en een zoon. Ik ben 20 jaar leerkracht geweest in het basisonderwijs. Vervolgens ben ik mijn praktijk Goed Gelukt gestart om kinderen te helpen hun talenten verder te ontwikkelen. Er schuilt vaak veel meer achter de leeruitdagingen. Mijn passie ligt bij het leren door te bewegen. Het is mijn uitdaging om de hulpvraag helder te krijgen en samen op zoek te gaan naar de juiste antwoorden. Kinderen zouden onbekommerd moeten opgroeien. Het probleem is de oplossing. Wanneer een kind vastloopt op school of thuis en niet of nauwelijks vooruit gaat, dan kan het goed zijn om het probleem eens anders te bekijken. Belangrijke factoren die het leerproces kunnen verstoren: - De ontwikkeling van de ogen. - De lichamelijke ontwikkeling, o.a. evenwicht, primaire reflexen, ruimtelijk inzicht en lateralisatie. - De invloed van stress. Met behulp van een uitgebreide screening en een op het kind afgestemd oefen- en stimuleringsprogramma worden eerst de belemmeringen opgeheven en vervolgens achterstanden ingehaald. Dit heeft een positief effect op het zelfvertrouwen en het welbevinden van het kind. De oefeningen bestaan vrijwel altijd uit beweging en spel, waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse materialen en technieken zoals therapieballen, trampoline, reflex integratie en braingym oefeningen. Daarbij vind ik het fijn om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo volg ik regelmatig boeiende cursussen om kinderen verder te helpen op hun pad. Mijn slogan is dan ook: Leren door bewegen en spel, dan lukt het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *