Een pincet – fijne motoriek oefeneningen in kleuterklassen

In onze webshop kan je grote pincetten kopen. Met een pincet kan je heel goed de fijn motorische vaardigheden trainen van één hand. Hieronder een paar ervaringen en leuke ideeën van gebruikers:

Amber van De spelende kleuter heeft rijst oranje geverfd daarmee een zandtafel gevuld. Hiermee maakte ze een prachtige Halloweentafel:
“Super pincetten, door de verschillende kleuren passen ze ook in de sfeer van je thema.”
hallowee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of de groenen pincetten bij het kerst thema, ook van De spelende kleuter.

kerst pincetRobine eigenaar van RobineZijderhandKindercoach laat ons even meekijken:
“De grote pincetten heb ik pas aangeschaft bij Toys42hands.
Ik werk wekelijks met een jongetje op een basisschool die nog wat oefening nodig heeft in zijn motoriek. Met deze grote pincetten kun je goed de fijne motoriek oefenen. In de doos zitten 12 pincetten in 6 kleuren. Het is dus mogelijk om een groot aantal activiteiten te verzinnen met dit materiaal. Ik koos ervoor om op een groot vel verschillende vakken te maken. In ieder vak moesten verschillende materialen gelegd worden door deze te pakken met de pincet. Het aantal werd bepaald door het aantal ogen dat gegooid werd met de dobbelsteen.
Mijn cliëntje vond het erg leuk om te doen. Op de pincet zitten een soort inhammetjes die de plaatsen aangeven waar je vingers horen. Kortom fijn materiaal voor fijne oefeningen.”

robin-pincet

 

Kleutermeester Jeffrey heeft de zandtafel een nieuwe functie gegeven:
Zandtafel gevuld met papiersnippers en daar liggen ongeveer 160 gekleurde pompon balletjes in. Met de pincet kunnen ze de balletjes uit de zandtafel halen en sorteren op kleur in het juiste bakje.
De pompon balletjes variëren in maat. Er zitten heel kleine balletjes in die een uitdaging vormen, maar er zitten ook grote balletjes in die makkelijker te pakken zijn! Een erg leuke manier om aan de fijne motoriek te werken.”
zandtafel-jeffrey

 

 

learning-resources-jumbo-pincet-12-stuksPincetten zijn per stuk of in een emmertje per 12 stuks in de webshop te bestellen

Tanja Damhof-Wohlsperger

About Tanja Damhof-Wohlsperger

Geboren 1975 in Zuid-Duitsland. Voor de liefde naar Nederland gekomen. Samen ouders van Jessica (2002), Tom (2007), Rick (2007) en Kimberly (2007). Tweetalig opvoeden. Webshop eigenaar (Toys42hands is mijn vijfde kindje). Houdt van zon, zomer en tuinieren (lekker zwarte aarde onder de vingernagels). Pdd-nos is kind aan huis. Knutselen in alle vormen en kleuren (geniet ervan hoe de kinderen het oppakken en hun eigen draai eraan geven). Theedrinker. Probeert weer te lezen (sinds de geboorte van de drieling niet meer aan toe gekomen) en duikt dan helemaal in de verhalen in (aanrader: Buntschatten und Fledermäuse von Axel Brauns). Dyslexie in de familie. Geniet van de wekelijkse bodybalans les bij Jeffrey. Staat graag in de keuken om te bakken en te koken en geniet er dan van om samen te eten. Vindt uit eten gaan heerlijk, gebeurt niet vaak genoeg. Doe maar normaal mentaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *