Kinderyogakaarten – Helen Purperhart

Bewegen is leuk! Al toen ik klein was speelde ik veel buiten en deed ik aan (niet allemaal tegelijk hoor) dansles, zwemles, voetbal, judo, hardlopen en yoga. Dat bewegen leuk is, wil ik graag ook op Lin, mijn dochter van nu 5, overdragen.

kinderyoga

Maar door haar (zware) fysieke handicap bestaat bewegen vooral uit heel veel moeite doen om iets gedaan te krijgen en dan vaak ook nog eens in opdracht van de een of andere peut. Niet altijd even leuk dus. Daarom wilde ik zelf graag iets met Lin gaan doen. Iets leuks, iets geks en iets om samen te doen. Zo kwamen we uit bij de yogakaarten van Helen Purperhart.

kinderyoga1

Als we het doosje open maken zien we allemaal vrolijk gekleurde kaarten met getekende mensen in dierenpakken erop. Samen met Lin kijk ik naar de plaatjes. Een aantal leg ik meteen weg omdat die mij of Lin (nog) even te ver gaan. ‘Wil jij dit nadoen?’ vraag ik haar als we de Bever zien. ‘Ja,’ antwoordt Lin. Samen kijken we hoe de houding er precies uitziet. Ik help haar om haar benen goed neer te leggen en zet haar op haar armen neer. En zowaar, ze kan zelf in de houding blijven zitten, hoog steunend op haar armen. Dat had ik niet verwacht. Van enthousiasme rolt Lin om en lachend liggen we op de grond.

yogabever

Daarna proberen we de Dolfijn. Helemaal zelf gaat deze houding niet dus we doen hem samen. Ik ga op mijn rug op de grond liggen en trek Lin over me heen. Haar voeten zet ze zelf goed neer en daarna help ik haar haar vingers in elkaar te verstrengelen. Leunend op mij staat ze dus toch in de Dolfijn-houding.

dolfijnyoga

Als laatste doen we de Spin. Ik zit achter Lin en probeer haar in de houding te houden zonder dat we samen omvallen terwijl we een selfie maken. Dolle pret! En vlak na de foto donderen we alsnog om.

yogakaarten

Het is heerlijk om samen met Lin te bewegen zonder dat het een verplichte oefening is. En ook al is ze fysiek behoorlijk beperkt, yoga met z’n tweeën is prima te doen én hartstikke leuk. Zeker een aanrader dus voor iedereen.

kinderyogakaartenDe kaarten zijn in de webshop te bestellen.

 

 

 

Spontaan kwam er een paar dagen later nog een blogje met speelsuggesties uitrollen:
bos yoga

Karen Mee

About Karen Mee

Ik ben Karen Mee (29). Ik studeer wetenschapseducatie en –communicatie en daarnaast houd ik erg van sporten, spelletjes spelen, koken, lezen, haken en schrijven. Ik heb een dochter, Lin (6). Door zuurstoftekort bij haar geboorte heeft ze cerebrale parese (hersenbeschadiging). Hierdoor zit ze in een rolstoel maar dat weerhoudt haar er niet van heel vrolijk in het leven te staan. Door haar beperking zijn we altijd op zoek naar speelgoed waar ze zoveel mogelijk zelf mee overweg kan. Over onze experimenten hiermee schrijf ik op de Toys42Handsblog in de hoop de zoektocht naar geschikt materiaal voor andere ouders te vergemakkelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *