Houten speelgoedmerk goki produceerd zelf, plant bomen en bouwt scholen

‘Inconsequent goed is beter dan consequent fout’

Deze zin kwam ik vorig jaar een keer ergens tegen en die is mij bij gebleven. Soms heb je dat. Hij geeft mij een goed gevoel.

Persoonlijk

Wij proberen op duurzaam gebied een steentje bij te dragen. Vlees halen wij bij “ons” boer in Schipborg, kleding probeer ik van duurzame merken te kopen, wij scheiden afval, ik ben van viltstift op waskrijt over gestapt om de adressen op briefenbus post te schrijven , papier en dozen koop ik alleen ecomerken en dozen hergebruik ik om producten te versturen. Zo kan ik nog wel doorgaan, maar… het gaaf mij geen goed gevoel, omdat ik ook nog genoeg dingen doe die niet duurzaam zijn en die gaven mij dan wel een slecht gevoel. Dat is met deze mindset zin vorig jaar verandert!

Goed voornemen voor 2018

Ik ben ook ondernemer, en naast binnen mijn ondernemen duurzaam aan de slag te gaan waar het kan, wil ik ook mijn leverancier beter bekijken. Stuk voor stuk ga ik ze bij langs en laat ik jullie weten wat ik over hun te weten gekomen ben.
Hierbij ga ik niet op keurmerken en verplichte cijfers voor duurzame rapportages letten, want ook hier is inconsequent goed beter dan consequent fout. Maar, ik ben tot nu toe positief verrasst!

Een positieve merk: goki

Gevoelsmatig altijd al een goede merk, maar dat terecht, kwam ik achter!

-ze planten bomen: sinds 2011 inmiddels 60.000

 

 

 

 

 

 

 

 

-bouwen scholen: elk jaar eentje samen met “terre des hommes” en “Kinder in Afrika”

 

 

 

 

 

 

 

 

-eigen productie met oog op inkoop van hout en kleuren met interne en externe controle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer lezen over deze leuke merk, kijk op hun website:
http://www.gokishop.eu/html/de/ueber-uns/

Alle producten van goki zijn in mijn webshop opgenomen in de categorie “duurzaam”

Tanja Damhof-Wohlsperger

About Tanja Damhof-Wohlsperger

Geboren 1975 in Zuid-Duitsland. Voor de liefde naar Nederland gekomen. Samen ouders van Jessica (2002), Tom (2007), Rick (2007) en Kimberly (2007). Tweetalig opvoeden. Webshop eigenaar (Toys42hands is mijn vijfde kindje). Houdt van zon, zomer en tuinieren (lekker zwarte aarde onder de vingernagels). Pdd-nos is kind aan huis. Knutselen in alle vormen en kleuren (geniet ervan hoe de kinderen het oppakken en hun eigen draai eraan geven). Theedrinker. Probeert weer te lezen (sinds de geboorte van de drieling niet meer aan toe gekomen) en duikt dan helemaal in de verhalen in (aanrader: Buntschatten und Fledermäuse von Axel Brauns). Dyslexie in de familie. Geniet van de wekelijkse bodybalans les bij Jeffrey. Staat graag in de keuken om te bakken en te koken en geniet er dan van om samen te eten. Vindt uit eten gaan heerlijk, gebeurt niet vaak genoeg. Doe maar normaal mentaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *