Flessenkwalletjes om spiertonus te versterken

Veel van mijn collega’s waren erg enthousiast over de flessenkwalletjes!

Spiertonus testen

Het zijn dan ook schatjes en zó goed te gebruiken om de spiertonus te versterken óf om te testen hoe het met deze spiertonus is!

Verhaal uit de praktijk

“De kinderen in mijn praktijk pakken de fles met daarin het blauwe en rode kwallenvriendje graag.
Het blauwe kwalletje heeft er niet altijd even veel zin in en heeft wat meer moeite dan zijn rode vriendje om omhoog te komen.
Soms kiest hij er dan voor om lekker op de bodem even wat rond te dobberen, dat is ook oké.
Waar hij wel iedere keer de moeite voor neemt is om zijn rode vriendje een klein zetje omhoog te geven.
Aan het einde van de dag of na een dag of 2 geef ik beide kwalletjes wat ‘uit-blaasaandacht’, waardoor ze daarna weer een tijdje samen op en neer roetsjen door het water 😊.
Prachtig speelgoed en zó simpel….”

Mooie symboliek

Ik vind het een mooie symboliek voor de kids die in mijn praktijk aan komen schuiven.

te bestellen in de webshop

Simone Nieuwhuis

About Simone Nieuwhuis

Ik ben Simone van Veen-Nieuwhuis, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik heb 20 jaar met veel enthousiasme als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt en heb sinds 2012 mijn eigen praktijk ‘de Jutter Coaching’ waarin ik kinderen samen met hun ouders begeleid. Kinderen zitten in mijn hart en dat is altijd al zo geweest. Ik weet als voormalig leerkracht, maar ook als moeder hoe belangrijk het is om gehoord, gezien én begrepen te worden als de ontwikkeling van jouw kind anders gaat dan gedacht of gehoopt. Het ‘jutten’ doe ik al mijn hele lopende leven in de vorm van het vinden van dingen zoals: stenen, schelpen, mooie stukken hout, oud huisraad etc. Dat verzamelen doe ik nog steeds, maar nu ook in de vorm van bijzondere ontmoetingen en kennis. Wat ik verzamel is puur en natuurlijk, vooral als daarin de oplossing te vinden is! Op deze manier kwam ik ook in aanraking met Toys42hands: de oplossing om de ontwikkeling van een kind te stimuleren hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, maar ligt vaak in het plezier van de eenvoud. Het sluit prachtig aan bij mijn visie waarop ik zelf tegen problemen aankijk. Voor mij zijn bewegen, leren, gedrag en gezondheid allemaal met elkaar verbonden, net zoals de verbinding tussen het kind en zijn ouders. Deze verbindingen laten mij steeds opnieuw weer zien dat de oplossing vaak voor de hand liggend is, met als gevolg weer een glimlach op de gezichten 😊.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *