Crayon rocks, de favorieten waskrijtjes van ergotherapeut Angela

Vanaf 3 jaar tot ver in de pupertijd

Gelukkig mag ik ook een blog schrijven over mijn favoriete krijtjes vanaf 3 jaar tot ver in de pubertijd! De crayon rocks zijn gemaakt van Soja, hebben prachtige kleuren die gemakkelijk op papier komen. Ze gaan lang mee.

Fantasie

De vorm prikkelt de fantasie, kinderen gaan ermee bouwen, manipuleren ed.

Vorm

Maar de belangrijkste eigenschap, zoals ik dat ervaar als kinderergotherapeut, is de vorm. De kiezelvorm lokt al heel snel een driepuntsgreep uit.

Dynamische pengreep

Door de kleine afmeting en vorm kunnen de kinderen bijna niet anders. Eerst gaat dat veelal nog met de pols los van papier, maar al snel veranderd dat en is het een hele goede oefening, op weg naar een goede dynamische pengreep vanuit de vingers.
Heel veel kinderen hebben we hiermee al geholpen.

Afwisseling: op textiel

Een leuk extraatje is dat je ze kunt gebruiken op textiel. Even strijken en de kleur blijft goed zitten.

 

Lees meer ervaringen van Angela in haar blogs over verschillende waskrijtjes

Crayon rocks zijn in verschillende stuktallen en verpakkingen te bestellen

Angela Rozema-van Koeveringe

About Angela Rozema-van Koeveringe

Ik ben Angela Rozema- van Koeveringe, een ergotherapeut gespecialiseerd in kinderen en jongvolwassenen tot ongeveer 20 jaar. In mijn eerstelijnspraktijk in Leeuwarden behandel ik uitsluitend deze doelgroep. Naast behandeling en begeleiding verzorg ik ook veel cursussen, ouderavonden en workshops voor onderwijs en ouders. Daarnaast ben ik moeder van 2 mooie meiden van 7 en 3 jaar. Zowel thuis als in mijn praktijk ben ik dus vaak met spel en spelen bezig. Ik zie spelen als de belangrijkste activiteit voor kinderen in de breedste zin van het woord; van knutselen, ontdekken, bouwen, graven, voelen enz. enz. Toys42hands is hierbij voor mij een schatkamer! Niet alleen vanwege het aanbod, maar ook vanwege de inspirerende manier van aanbieden en het geven van tips bij de materialen. Via dit blog wil ik daar graag een bijdrage aan leveren. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *