Fascinerende glow in the dark ‘Hoberman mini Sphere’ ligt altijd voor het grijpen

De glow in the dark ‘Hoberman mini Sphere’ ligt altijd voor het grijpen en wordt in mijn kinderpraktijk veel gebruikt. Daarom vertel ik er graag wat meer over.

De ‘Hoberman Sphere’ is een geweldige uitvouwbare bal en is favoriet bij zowel kinderen als volwassenen. Zijn naam heeft deze bal te danken aan de uitvinder en de vorm. Hij werd in de jaren ’80 namelijk uitgevonden door de Amerikaan Chuck Hoberman en het woord sphere betekent bolvormig voorwerp. Door een scharende beweging kun je de bal vergroten en weer verkleinen.

hoberman Collage

Kinderen verwonderen zich telkens weer terwijl ze de Hoberman in en uit vouwen. Dat zo’n kleine bal (de mini is 14 cm ingevouwen) zo veel groter kan worden (30 cm uitgevouwen) is echt fascinerend. Ze vouwen hem tekens weer in en uit en kijken met grote ogen naar wat er gaat gebeuren. Sommige kinderen onderzoeken meteen hoe het komt, anderen vinden het in en uitvouwen al spannend genoeg.

In mijn praktijk zet ik de Hoberman op verschillende momenten in, bijvoorbeeld:
• overprikkelde of onrustige kinderen, kijken naar het in en uitvouwen in een bepaald ritme werkt rustgevend
• rustige kinderen alerter maken, door het gooien en kijken naar de patronen in de Hoberman
• ademhalingsoefeningen
• kinderen die even rustig moeten blijven zitten of liggen
• oog-volg-bewegingen
• oefenen om te focussen
• overgooien, vang hem op het juiste moment
• gooien en vangen om te relaxen tussendoor
• omhoog gooien en zelf vangen
• vraag en antwoord spellen waardoor je cognitieve en motorische vaardigheden combineert
• in bootcamps, bij opdrachten

De bonus van de glow in the dark Hoberman is wel dat er in het donker mee overgegooid kan worden… lekker spannend!
Ik ben erg blij met de Hoberman in mijn praktijk en gebruik hem dagelijks. Heb jij er ook al een aangeschaft bij Toys42hands? Hij is er in verschillende formaten en kleuren.

hoberman-sphere-glow-mini

Karin Stolk-Tangenbergh

About Karin Stolk-Tangenbergh

Kee dat ben ik: Karin Stolk, zelf moeder van 3 mooie kinderen. Mijn voorletters zijn K. E. E. vandaar dat mijn kinderpraktijk de naam ‘Bij Kee’ heeft gekregen. Ik ben al 25 jaar leerkracht op de basisschool. Het lesgeven doe ik nog steeds met heel veel plezier, maar ik vind het steeds interessanter worden om samen met een kind op zoek te gaan naar zijn of haar eigen kracht. Wie ben jij, wat vind jij leuk en wat zijn jouw kwaliteiten en talenten? Wat heb je nodig om deze in te zetten en te gebruiken in de wereld om je heen? Ik zie steeds meer kinderen die problemen ondervinden in hun ontwikkeling op verschillende gebieden, zowel cognitief als gedragsmatig. Deze kinderen krijgen dan al snel een stempel omdat er in een onderzoek vaak alleen naar de symptomen wordt gekeken. De oorzaak wordt dan niet aangepakt en het probleem blijft bestaan. Zo kan het zijn dat een kind met leesproblemen een probleem heeft met de samenwerking van de ogen, of dat er een reflex nog aanwezig is waardoor bij het kind het leesproces niet zo verloopt als we zouden verwachten. Meestal moet dit kind dan vaak extra oefenen, leesmeters maken, maar dit levert alleen maar meer frustratie en tegenzin op omdat de oorzaak blijft bestaan. Kinderpraktijk bij Kee gaat op zoek naar ‘de uitdaging’ voor dit kind. De uitdaging is de oorzaak van deze problemen, en om deze de baas te worden gaan we hiermee aan het werk. Alleen op deze manier kom je uit de vicieuze cirkel en wanneer een kind goed in zijn vel zit en rust in zijn/haar lijf heeft komt het weer tot leren. In het basisonderwijs zijn steeds meer kinderen met een uitdaging, zowel op het gebied van leren als op het gebied van de ontwikkeling. Zo ontstond bij mij de wens om mijzelf te gaan ontwikkelen in de mogelijkheden om de kinderen met een uitdaging hulp te kunnen bieden. Een kinderpraktijk die er speciaal voor het kind is, om het te helpen om zijn of haar uitdaging de baas te worden en zo een stevige basis te ontwikkelen waar hij of zij een leven lang op verder kan bouwen… dat zou wil ik graag willen bieden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar opleidingen die bij mijn missie passen. Deze heb ik gevonden en een groot deel heb ik al afgerond, maar er zijn zo veel mooie dingen te leren dat ik nog lang niet uitgeleerd ben. Ieder kind is uniek, ieder kind heeft zijn eigen uitdaging en ieder kind heeft dus zijn of haar eigen hulpvraag. Bij Kee zijn er daarom verschillende mogelijkheden, maar daarover is meer te lezen op de pagina aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *