Ervaringen waskrijtdruppeltjes

Lokken een mooie greep uit

Deze druppelvormige krijtjes hebben een mooie compacte vorm; ze zijn dun en zijn klein van doorsnee. Ze lokken bij zowel kleuterhanden als de grotere handen een mooie greep uit. Kinderen oefenen hiermee zeker een goede pengreep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manipulatie in de hand

Je kunt het krijtje gebruiken met de punt, maar ook met de zijkant. Door hierin te wisselen oefen je ook weer de manipulatie in de hand. Een mooie oefening.

Extraatje: gum!

En deze krijtjes hebben een extraatje! Er zit een gum bij. Wat zeker bij de oudere kinderen de interesse vergroot. Je kunt vergissingen uitgummen, maar ook in grote kleuroppervlakken accenten aanbrengen en variëren met licht en donker. Zo kunnen we ook de pendruk weer goed oefenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigenschappen

De kleuren zijn iets matter dan je gewens bent bij andere krijtjes, waarschijnlijk door het feit dat je de kleuren kunt uitgummen.
De wasco’s zijn ook vrij hard, ze geven dan ook iets lastiger kleur af; waardoor ze minder geschikt zijn voor de peuterhand en voor kinderen met een motorische beperking.

 

Waskrijtjes bestellen: 12 stuks voor 4,50euro

 

 

 

 

Lees in mijn andere blogs de ervaringen met andere waskrijt vormen. Variatie aanbieden blijft mijn tip!

Angela Rozema-van Koeveringe

About Angela Rozema-van Koeveringe

Ik ben Angela Rozema- van Koeveringe, een ergotherapeut gespecialiseerd in kinderen en jongvolwassenen tot ongeveer 20 jaar. In mijn eerstelijnspraktijk in Leeuwarden behandel ik uitsluitend deze doelgroep. Naast behandeling en begeleiding verzorg ik ook veel cursussen, ouderavonden en workshops voor onderwijs en ouders. Daarnaast ben ik moeder van 2 mooie meiden van 7 en 3 jaar. Zowel thuis als in mijn praktijk ben ik dus vaak met spel en spelen bezig. Ik zie spelen als de belangrijkste activiteit voor kinderen in de breedste zin van het woord; van knutselen, ontdekken, bouwen, graven, voelen enz. enz. Toys42hands is hierbij voor mij een schatkamer! Niet alleen vanwege het aanbod, maar ook vanwege de inspirerende manier van aanbieden en het geven van tips bij de materialen. Via dit blog wil ik daar graag een bijdrage aan leveren. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *